2012-ben vásároltam meg Dan S. Kennedy: Vagyonvonzás 28 Technikája vállalkozóknak című könyvét, melyből ez az idézet származik. Olvasása közben döbbentem rá, hogy tényleg igaz amit ígér, hiszen olyan hasznos vagyonmágneseket rejt a könyv, amiből ha csak párat kezdünk el használni, rövid időn belül a pénzügyi mennyországba kerülünk. 

Dan S. Kennedy Idézet: A vagyont a felelősségtudat vonzza, a felelősség elhárítása taszítja.

Számomra a könyv minden sora aranyat ér. Olvasás közben sok “ahhh” érzésem volt, “ahhh, hogy ha ezt előbb tudtam volna, akkor nem nem hibázok”. Rögtön már az első vagyonmágnes a “Ne legyen bűntudatod!” című egy óriási felismerést hozott az életembe. Mindig is szerettem a pénzt, hiszen a pénznek köszönhetően szabadokká válhatunk.
A környezetem, a legszűkebb családi köröm ezt az érzést nehezen értette meg és emiatt bűntudatom volt. Amikor elkezdtem jobban élni és láttam a szüleimet, a testvéremet, hogy ők jóval kevesebbet keresnek és mégis többet dolgoznak, ha nem is tudatosan, de megjelent bennem a bűntudat érzése. Bűntudatot éreztem legbelül, nem éreztem azt, hogy én ennyivel jobb lennék és elkezdtem kigáncsolni magamat. Olyan döntéseket hoztam öntudatlanul, melyek a családi környezetem elvárásainak feleltek meg és így egyre inkább beszürkültem.
Sokáig nem értettem, hogy miért lettem sikeresebb a szüleimnél. A könyv elolvasása sokat segített helyre hozni a személyes vagyonvonzó képességemet, ami nálam a felelősségvállalással kezdődött.

Felelősségvállalás

A könyv 42. oldalán található vagyonmágnes címe a “Nincs kifogás!”. Ez a fejezet arról szól, hogy ne hozzunk fel kifogásokat az életünkkel kapcsolatban, ha nem vállaljunk teljes felelősséget érte. Ahogy az idézet is mondja: “A vagyont a felelősségtudat vonzza, a felelősség elhárítása taszítja.”
Dan S. Kennedy példákon keresztül tökéletesen világít rá arra a tényre, hogy ha minél nagyobb felelősséget vállalunk az életünkért, akkor minél nagyobb jövedelmünk lesz.
Példájában egy gyáron keresztül ismerhetjük meg a munkások és az igazgatói fizetések közti különbséget. Bemutatja, hogy ha egy vállalat hibás gépeket árult, akkor ez pénzbe kerül a cégnek, a részvényeseknek és akár versenyhátrányba is kerülnek. A gyártósor melletti összeszerelő munkást nem terheli felelősség, ezért gond és következmények nélkül mehet haza.
Viszont az elnök-vezérigazgatónak már magyarázatot kell adnia a részvényeseknek, a pénzpiacnak, a sajtónak, az értékesítői hálózatnak és az ügyfeleknek is. Hosszú ideig csak ez fogja kitenni az életét, hiszen ő felel az egész cég működéséért, profitjáért.

Ahogy ő fogalmaz: “A lúzerek bővelkednek a kifogásokban. Ahol sok a kifogás, kevés a pénz.”

Hiszen a legegyszerűbb kifogást keresni miért nem sikerül, miért nem értünk be időben a munkahelyünkre vagy éppen miért fogadjuk el a jelenlegi életkörülményünket. Ha változtatni szeretnénk rajta, akkor teljes felelősséget kell vállalnunk mindenért és nem hibáztathatunk mást, különben kiadjuk az irányítást a kezünkből. Ahhoz, hogy újra nyeregbe kerüljünk a könyv 28 technikájából már elég ha csak párat alkalmazni kezdünk.

Pongor Publishing Üzleti Kiadó Rövid Leírása a könyvről

Légy Pénz Mágnes!
A régi gazdaság összeomlott, MINDÖRÖKRE VÉGET ÉRT. Sose lesz már olyan, mint volt. UGYANAKKOR ha vagyonról van szó, egy alapvető tény nem változott: Legyenek bármilyen gazdasági körülmények – szárnyaló vagy recesszió, beleértve a sebesen fejlődő internet alapú új gazdaságot –, van vagyon. Ki lenne alkalmasabb bemutatni, hogy csalogasd, csábítsd, és vonzd mágnesként magadhoz, mint a „milliomos gyáros” Dan S. Kennedy?

Kennedy ebben a könyvben elmondja:
• Hogy éld meg A csodát-vonzz magadhoz nagyobb vagyont a következő 12 hónapban, mint az ezt megelőző 12 évben
• Talán vagyon taszításban szenvedsz?
• Miért értéktelen magában pozitív gondolkodás?
• Mi az 1. számú vállalkozói felelősséged?
• Igaz, hogy sok gazdag vállalkozónak van „egy sötét titka”?
• Melyik a legrosszabb vagyongátló szokás?
• Te „lehetőségekben gondolkozol”, vagy bűnös módon „végeredmény központú” vagy?
• Miért egy hatalmas Mellébeszélés és a vagyonodra veszélyes a „Csináld, amit szeretsz, és a pénz követni fog” kijelentés?
• Hogy hagyd abba a vaktában lövöldözést?
• 12 mód, hogyan növelheted „Személyes értékedet”
• Miért NE gondolj többet a bevételre!
• A 90 napos kísérlet, ami örökre megváltoztathatja az életedet.

Dan S. Kennedy multimilliomos, többszörös vállalkozó, aki évente több millió vállalkozót befolyásol tanácsadóként és business coach-ként. Széles körben ünnepelt „milliomos gyáros”, aki hosszú ideje segít vállalkozóknak elérni a hét számjegyű bevételeket és sokmilliós vagyont. Szándékosan provokatív „Mellébeszélés Nélkül” megközelítésével elnyerte a „Nyers Valóság Professzora” titulust.

Wolf Gábor Idézet: „A pénz olyan mint egy gyönyörű nő: ahhoz megy és annál marad (és annak fial 🙂 aki ért a nyelvén és tud vele bánni. Ez a könyv a pénz csábításának titkáról szól: olvasd el és add tovább a gyerekeidnek!”
www.marketingcommando.hu

 

Pongor-Juhász Attila idézet: „Nem túl ezoterikus a vagyon, a vonzás és a vállalkozói siker egy könyvben? Egyáltalán NEM! Semmi „ezo-mizé” nincs abban, ahogy képes lehetsz Te is alkalmazni ezt a 28 nagyon is valóságos technikát, hogy bemágnesezd magad a vállalkozó profit számára. A 12-es, 10-es és a 26-os technikák a kedvenceim☺”
Pongor-Juhász Attila a könyv szakmai lektora, www.pja.hu

Itt meg is tudod rendelni: Dan S. Kennedy: A Vagyonvonzás 28 technikája vállalkozóknak

Szólj hozzá Facebookal

Pin It on Pinterest