Pozitív gondolat: “Az élet döntések sorozatából áll. Hamarosan azonban olyanná válsz, amilyenek a választásaid.”

Vannak reklámok, melyek értékes üzeneteket rejtenek

A tömegreklámok sűrűjében olykor, olykor mint csillogó üstökös az esti égbolton  úgy jelenik meg valódi értékkel rendelkező reklámfilm. Ebben a szívmelengető videóban megismerkedhetünk az életünkben meghozott döntéseink varázslatos erejével. Azt gondolom, hogy minden egyes pont, amikor döntés helyzetbe kerülünk egy választópont is az élet tengerében. A videóban olyan pozitív gondolat kerül üzenetként bemutatásra melyet az ember a saját életében is tud hasznosítani. Ebben a Jim Beam reklámfilmben Willem Dafoe zseniális alakításán keresztül szemlélhetjük döntéseink erejét, melyek új életutakhoz vezetnek. Nézd meg a videót és alatta folytatom 🙂

A pozitív gondolat  szerepe döntéseinkben

A reklámfilm a következő gondolattal kezdődött:
“Az élet döntések sorozatából áll. Hamarosan azonban olyanná válsz, amilyenek a választásaid.”

Ezt nagyon egyszerűen megérthetjük, hiszen minden nap döntések sorozatát kell meghoznunk.
Kezdve a reggelivel mikor állunk a konyhában és azon gondolkodunk, hogy Corn Flakes-et egyek vagy tojásrántottát készítsek magamnak, esetleg inkább valami gyors és tápláló zöldség és gyümölcs turmixszal indítsam a napot.
A reggeli után vagy előtte – kinek mi a napi rutinja – döntenünk kell, hogy milyen ruhát vegyünk fel, amihez szintén sok szempontot vehetünk figyelembe. Megvizsgálhatjuk, hogy mik felelnek meg az elvárásainknak ha esik az eső, ha hideg van vagy ha már a melengető nyári napsugár kacsint be az ablakunkon keresztül.
Miután felöltöztünk és bezártuk a lakásunk ajtaját újabb döntések sora következik a nap folyamán. Például merre menjünk be a munkahelyre, hogy elkerüljem a dugót. Melyik helyet válasszam a villamoson, ha szeretném látni azt a kedves lányt/fiút akit felszállás közben észrevettem.

Az igazság az, hogy hosszasan sorolhatnám a napi rutinunk során felmerülő és igen aprónak, a legtöbb esetben automatikusan meghozott döntéseinket. Azokat a döntéseinket, melyek meghatározzák az életünket, melyek még ha oly aprók is végezetül a jelenlegi munkahelyünkhöz, lakásunkhoz és társunkhoz vezettek. Sokan el sem tudják képzelni, hogy a tudatalatti elméjük milyen hatást gyakorol az életükre és egyfajta automata pilótaként irányítja azt.

A tudatalatti szerepe döntéseinkben

A tudatalatti elme nagy szerepet vállal döntéseinkben.

A tudatalatti elme nagy szerepet vállal döntéseinkben.

Minden ember a saját szűrőjén keresztül látja és értelmezi a világot. Ezek a szűrők ott lapulnak a tudatalatti elmében és nagyban hozzájárulnak a döntéseink meghozatalához. Azt gondolom, hogy az esetek legnagyobb százalékában ezért választjuk azt amit választunk. Kevesen mernek merész döntéseket hozni, mert az kívül esik a jelenlegi uralkodó gondolataikon vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a komfortzónájukon. Az agyunkban lévő félelmek, amik nem valósak elválasztanak minket a lehetséges jobb jövőtől.
Ezeket a mintákat vagy programjainkat tágíthatjuk és felül is írhatjuk, ha új tudás magjait vetjük el elménkben.
Szokták mondani, hogy ha döntened kell mindig a nehezebb utat válaszd, mert akkor tanulni fogsz és a személyiséged is újabb szintre fog lépni. Egy vakmerő döntés esetleg egy megérzésen alapuló választás teljesen más irányba fordíthatja életed menetét.
Földi utazásunk mindenféleképpen vezet valahová és ha felelősséget vállalva a döntéseinkért egy szebb valóságot élhetünk meg, akkor nem mindegy hová is tartunk. Azt javaslom ne csak úgy sodródj az életben, hanem dönts okosan, ehhez viszont folyamatos tanulás és tapasztalás szükséges. 🙂

Végül itt el is olvashatod a Jim Beam reklámfilmjének szöveges kivonatát

Az élet döntések sorozatából áll.
Hamarosan azonban olyanná válsz, amilyenek a választásaid.
De mégis milyenné?
Rosszabbá?
Jobbá?
Valakivé, akit meg sem ismernél?
Mindennel kapcsolatban fel kell tenned a kérdést.
Akár elég erős vagy, akár elég jó vagy, minden választás vezet Téged valahová.
A bátor döntések visznek Téged oda, ahol lenned kell.