2019. január 8-án Jan Zijderveld, az Avon vezérigazgatója bejelentette, hogy a kínai Guangzhouban található gyártóüzemét 44 millió dollárért értékesítik.

    Az LG Household & Health Care Ltd. leányvállalata a Faceshop Co. Ltd., minden részesedést szeretne magáénak tudni. Ők jelenleg az egyik legnagyobb fogyasztói és szépségvállalat Ázsiában.

     „Ez a tranzakció fontos előrelépés, megnyitja az utat az Avon számára, hogy egy hatékonyabb, gyorsabb globális infrastruktúra kialakításához. – Jan Zijderveld az Avon vezérigazgatója. – „Ez a megállapodás nagyobb működési és pénzügyi rugalmasságot biztosít számunkra, és lehetővé teszi, hogy a nemzetközileg elismert partnerek, mint például az LG H & H., a helyi tudásuk birtokában világszínvonalú termékeket gyártsanak. A célunknak megfelelően helyi struktúrával rendelkező cégekkel együttműködve jobb helyzetben leszünk, hogy kihasználjuk a kínai és a tágabb ázsiai piac lehetőségeit. Jól ismerjük az LG H & H-t, és úgy gondoljuk, hogy továbbra is erős partnerek leszünk, miközben együtt dolgozunk a régió üzleti tevékenységének növelése érdekében. „

    A vállalatok megállapodtak abban is, hogy egy olyan gyártási és beszerzési megállapodást kötnek, amelynek keretében a Guangzhou gyár termékeket gyárt az Avon gyorsan növekvő kínai üzleti és egyéb piacaira, miközben maximalizálja az üzem saját termelési kapacitását. Az Avon munkatársainak munkáját egyelőre fenn kell tartani.

     „Örömünkre szolgál, hogy elértük ezt a megállapodást az Avon-val, és hozzájutunk egy olyan korszerű létesítményhez, amely erőteljes képességekkel rendelkezik, hogy minőségi termékeket szállítson a gyorsan növekvő helyi piacra.” – mondta Suk Cha, az LG Household & Health Care vezérigazgatója – „Az Avon-val való múltbeli együttműködésünk révén határozottan megértjük a márka erősségét és a globális elérhetőségeit. Bízunk benne, hogy folytatjuk kapcsolatainkat az Avon-al, hiszen mindketten a termékcsaládunk bővítésének módjaiban vagyunk érdekeltek, hogy gyorsabban piacra dobjuk a szükséges termékeket, és felgyorsítsuk az ázsiai növekedést.”

    A tranzakció várhatóan 2019 februárjában, azaz ebben a hónapban zárul le a helyi helyi szabályozási engedélyek alapján.

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest