Rakonczay Viktória és Rakonczay Gábor saját tervezésű és építésű hajójukkal, a Tűzhangyával átevezték az Atlanti-óceánt. Az út előtt sohasem eveztek, ám 51 napi, hihetetlenül kalandos evezés után átértek az óceán túloldalára, vegyes párosként világrekordot döntve. A könyv erősen inspiráló hatású, magával ragadó és hiteles beszámoló az emberi akaraterőről és célmegvalósításról.

  Két fiatal diák, Rakonczay Viktória és Rakonczay Gábor saját tervezésű és építésű hajójukkal, a Tűzhangyával – első magyar párosként – átevezték az Atlanti-óceánt. Az út előtt sohasem eveztek, ám 51 napi, hihetetlenül kalandos és viharokkal tarkított evezés után átértek az óceán túloldalára, vegyes párosként világrekordot döntve.

  Washingtonban a National Geographic „Adventure, az év kalandja” díjjal, vagyis a „Best of 2008 Adventure”-rel ismerte el egyedülálló teljesítményüket. Londonban Guinness World Records kitüntetést kaptak.
  A Tűzhangya névre keresztelt óceáni evezős hajójuk tervezéséért itthon elnyerték a Magyar Formatervezési Díjat. A hajót Budapesten a Magyar Iparművészeti Múzeumban és Bécsben a Vienna Boat Show-n láthatta a nagyközönség.

  A könyv erősen inspiráló hatású, magával ragadó és hiteles beszámoló az emberi akaraterőről és célmegvalósításról.

  AJÁNLÁSOK

  „Ha Viktória és Gábor pár évtized múlva megkérdezik egymástól/önmaguktól, mi lett az álmaikból? – Lesz mit válaszolniuk.”
  Fábry Sándor

  „Viharos sebességgel eldöntötték a számukra fontos kérdéseket, építették a hajót, pörgött a szellemi felkészülés. Mindent felszippantottak, amiről érezték, hogy fontos, kizárták a pesszimista külvilágból érkező huhogást, és mire kitavaszodott, avatták a Tűzhangyát. Ilyen, aki menni akar.”
  Fa Nándor, óceáni vitorlázó

  „Nem kell hogy értelmet nyerjen a cél! Csak élj! Legyen társad az úton a szenvedély!”
  Kósa Erika, Brokernet cégcsoport – tulajdonos

  „Ahogy olvastam a Tűzhangyát, teljesen magával ragadott. Az ebben a könyvben rejlő információkra minden magyarnak szüksége van! Hitet, reményt és lelkesedést nyújt a mostani nehéz napokban.”
  Pongor-Juhász Attila, Pongor Publishing Üzleti Könyvek alapító-ügyvezető

  „Ami leginkább meglepett, az a hihetetlen elszántságuk volt, amellyel hozzáálltak az Atlanti-óceán átevezéséhez, noha kezdetben nem volt egyetlen szponzoruk sem.”
  Kenneth F. Crutchlow, Nemzetközi Óceán-átevező Szövetségügyvezető igazgató

  Itt megrendelhető: Rakonczay Viktória és Rakonczay Gábor: Tűzhangya

  KiadóPongor Publishing Üzleti Kiadó Kft.
  Kiadás éve2011
  Oldalak száma224
  Kötéspuha fedeles
  Szólj hozzá Facebookal

  Pin It on Pinterest