Az Amway kb. 100 millió dollárnyi vagyonát zárolták piramis rendszer építése vádjával Indiában.

    Az Indiai Végrehajtási Hatóság sajtóközleménye szerint:

    A Végrehajtási Hatóság (ED) ideiglenesen lefoglalt 757,77 millió rúpia értékű eszközöket. Az Amway India Enterprises vállalatot többszintű marketingcsalás elkövetésével vádoljuk.

    A lefoglalt ingatlanok közé tartozik az Amway telke és gyárépülete a Dindigul kerületben, Tamil Naduban, Plant & Machineriesben, továbbá járművek, bankszámlák és lekötött betétek kerültek lefoglalásra.

    Az ED ideiglenesen lefoglalt ingatlanokat és ingóságokat 411,83 millió rúpia értékben, valamint 345,94 millió rúpiát az Amway 36 különböző bankszámlájáról.

    Az ED pénzmosási vizsgálata feltárta, hogy az Amway piramiscsalást folytat többszintű marketinghálózat álcájában a közvetlen értékesítés területén.

    Megfigyelhető, hogy a cég által kínált termékek többségének árai túl magasak a szabad piacon elérhető híres gyártók népszerű termékeihez képest.

    A valós tények ismerete nélkül a hiszékeny közönséget arra késztetik, hogy csatlakozzanak a társasághoz, és magas áron vásároljanak termékeket, és így elveszítik a nehezen megkeresett pénzüket.

    Az új tagok nem azért vásárolják meg a termékeket, hogy használhassák azokat, hanem azért, hogy meggazdagodjanak azáltal, hogy tagokká válnak, ahogy azt a felsővonalbeli tagok mutatják a számukra. A valóság az, hogy a felsővonali tagok által kapott jutalékok óriási mértékben hozzájárulnak a termékek magas áraihoz.

    A cég 2002-03 és 2021-2022 közötti üzleti éveiben tevékenységéből 27562 millió rúpia forgalmat hozott létre és 7588 millió rúpia jutalékot fizetett a forgalmazóinak és tagjainak Indiában.

    A társaság teljes fókusza annak propagálásán van, hogy a tagok hogyan válhatnak gazdaggá azáltal, hogy csatlakoznak a céghez. Semmilyen hangsúly nincs a termékeken. A termékeket arra használják, hogy ezt az MLM-piramis csalást egy közvetlen értékesítő vállalatként álcázzák.

    Britt Worldwide India és a Network Twenty One cégek szintén fontos szerepet játszottak az Amway piramisjátékának népszerűsítésében azzal, hogy szemináriumokat szerveztek a tagok számára a piramisjáték rendszerbe való csatlakozással az áruértékesítés leple alatt .

    A promóterek megakonferenciákat tartanak, pazar életmódjukat mutogatták és a közösségi médiát használták a hiszékeny belépők csábítására.

    Forrás:

    https://indianexpress.com/

    https://enforcementdirectorate.gov.in/

     

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest