A Network Marketing (hálózati marketing) vagy más néven multilevel marketing (MLM) lehetővé teszi az emberek számára, hogy saját vállalkozást indítsanak, és egy már létező vállalat termékeit értékesítsék.

    A Network Marketing értékesítők a termékek eladásából származó jutalékot kapnak, és további jutalékra is jogosultak a saját csapatukban lévő értékesítők forgalmai után. Az MLM rendszerben saját értékesítői hálózatot kell létrehoznunk, amelyet új értékesítők felvételével bővíthetünk és így több forrásból származó jutalékunk lesz. A hálózat bővítésével a jutalékok általában nőnek, mivel az értékesítők a saját csapatukban lévő értékesítők által eladott termékekből is jutalékot kapnak.

    A Network Marketing (MLM) 7 előnye

    1. Alacsony befektetési költségek: A hálózati marketingbe való belépés jóval alacsonyabb költséggel jár, mint más vállalkozások indításának költsége. Egy induló csomag, készlet megvásárlása maximum pár százezer forintból megvalósítható, szemben a hagyományos vállalkozáshoz szükséges 10+ millió forinttal. Az induló készletben szereplő termékek általában minden cégnél kedvezményes árúak a nagyker árhoz is képest is. Az induló készlet segít abban, hogy legyen saját tapasztalatunk a termékek fogyasztása által és legyen egy kis raktárunk a termékekből, hogy azonnal ki tudjuk szolgálni az érdeklődőinket.
    2. Alacsony kockázat: Egy Network Marketing cég elindítása alacsony kockázattal jár, hiszen a minimális összegű induláson kívül alacsony havi rezsi költségekkel kell számolnunk egy hagyományos vállalkozáshoz képest. Nem kell fizetnünk egy üzlet helyiségért, nem kell alkalmazottaknak fizetést adnunk, nem kell külön rezsi számlákat fizetni a vállalkozásunk után. Ma már korlátlan beszélgetést kínáló telefon flottákat találunk, amik 5000 Ft körüli áron vannak így a másokkal való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás sem kerül sokba. Az internetnek köszönhetően profi online konferenciákat tarthatunk és nem kell több 100 km utazni a különböző városokba magas utazási költségekkel.
    3. Egyszerű vállalkozás építés: Az üzleti partnereknek nem kell a termékbeszerzéssel, kiszállítással, terméjfejlesztéssel vagy egyéb céges dolgokkal foglalkozniuk, ami nagy figyelmet igényel egy hagyományos vállalkozásban. A Netwokr Marketingben minden céges terhet levesz a vállunkról az anyacég, ezért nekünk csak a marketinggel, az eladással és az új partnerek felkeresésével kell foglalkoznunk, amiért cserébe a kompenzációs terven keresztül jutalékot fizetnek ki a számunkra. A vállakozásunk felépítése egyszerű, hiszen egy jól működő fogyasztói hálózatra van szükségünk, ahol havi rendszerességgel vásárolnak tőlünk és a csapatunk tagjaitól kiemelkedő minőségű fogyasztói termékeket (kozmetika, tápkieg, utazási kártya stb.). Olyan mintha egy saját bolthálózattal rendelkeznénk amibe visszatérnek a vásárlók a termékekért.
    4. Rugalmas munkaidő: A hálózati marketingben dolgozók saját időbeosztásuk szerint dolgozhatnak, ezért a munkát a családi és magánéleti elkötelezettségeik mellett is végezhetik. Elvihetjük és hazahozhatjuk a gyerekeinket az óvodából, iskolából, úgy hogy a közte lévő időben végezhetjük a hálózati marketinghez szükséges munkát. Nyugodtan kijelölhetünk a naptárunkban időpontokat az edzéshez, a főzéshez, a fodrászhoz és ehhez igazíthatjuk a megbeszéléseinket.
    5. Jövedelemkiegészítés: A hálózati marketing lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalkozásunkat részmunkaidőben kezdjük el ezzel jövedelemkiegészítéshez juttatva magunkat és így a fő jövedelmük mellett extra bevételt hozhatunk létre. A befektett munka gyümölcsét idővel learathatjuk és fő állású üzlet építők lehetünk ha már a network marketing jövedelemünk meghaladja a fő állású bevételünket.
    6. Karrierlehetőségek: Az üzletben eltöltött idő alatt kiválló képzésekben részesülünk, aminek köszönhetően új üzleti és személyes készségeket fejleszthetünk ki, amelyek segíthetnek abban, hogy sikeresebbek legyünk az élet minden területén. A képzések segítenek egészségesebben élni, hiszen ezeket szakemberek, orvosok, dietetikusok, természetgyógyászok tartják. Az üzleti képzéseken tapasztalt és sikeres emberektől tanulhatunk, hogy egy tudatosabb, pénzügyileg sikeresebb életet élhessünk.
    7. Baráti közösség: A hálózati marketingben dolgozók gyakran baráti közösséget alakítanak ki egymással, és egymástól tanulhatnak. A sikeres cégeknél fontos a közösség ereje, ezért az ott üzletet építők egyre közelebb kerülnek egymáshoz, így akár évtizedes barátságok alakulnak ki. A közös programok, utazások, főzések és beszélgetések maradandó jó élményekkel gazdagítják az életünket.

    Összegezve ha nincs világmegváltó terved, több 10 millió forintod egy vállalkozás indításához vagy egy saját terméked amiben hiszel és a piacra tudsz vinni úgy hogy azt megfinanszírozod vagy befektetőkkel elindítod, akkor a Network Marketing az egyik legjobb vállalkozási forma, hogy ha szeretnél változtatni az életeden. Itt megtanulhatod a vállalkozás alapjait, amiben segítenek a képzések és azok az emberek akik érdekeltek a vállalkozásod sikerében.

    Ha keresőben vagy tekintsd meg a cégekről készült oldalunkat, amit IDE KATTINTVA érsz el.

    Hamarosan elérhető lesz a következő cikkünk, ami arról szól, hogy „Hogyan válasszunk okosan Network Marketing (MLM) céget?”. Elkészültekor frissítjuk ezt a cikket a bejegyzés linkjével.

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest