Rudy Revak a példamutatás és az amerikai álom megvalósításának az élő legendája.

    DSN Életműdíj

    A DSN Életműdíjat nem osztják ki évente. A közvetlen értékesítés igazi legendáinak van fenntartva – azoknak a példamutató titánoknak, akik évtizedeken keresztül formálták az iparágunkat és inspirálták az embereket vezetőként. Ennek a tekintélyes elismerésnek a harmadik díjazottja Rudy Revak, aki számos rendkívül sikeres vállalat, köztük a Symmetry és a Xyngular mögött álló ember.

    Rudy Revak belépése a közvetlen értékesítési iparágba egy teljesen ismeretlen személy hideghívásával kezdődött.

    Revak az európai háború elől Amerikába menekült családban született és egy csirkefarmon nevelkedett New Jersey-ben. Revak a GI Bill iskolájában végezte tanulmányait és miután visszatért Vietnamból teljes munkaidőben a kiskereskedelemben kezdett el dolgozni, amikor egy telefonhívást kapott és meghívták egy üzleti prezentációra, amely végül megváltoztatta az életét.

    Revak 60 mérföldet autózott, hogy részt vegyen ezon a találkozón, és ámulatba esve nézte, ahogy az eőadó férfi „30 ezer dollárt” ír a táblára. Revak emlékszik, hogy a férfi köröket és négyzeteket rajzolt, elmagyarázta a kedvezményeket és a vállalkozás felépítését, de az egész homályos volt a számára.

    „Nem értettem semmit” – mondta Revak. „Csak a 30 ezer dollárra koncentráltam. Úgy gondoltam ha meg tudták mutatni, hogyan kell ezt létrehozni, akkor ebben benne vagyok.”

    Revak ekkor kereste a lehetőséget, és ez megfogta – de nem volt egyszerű: hiszen a csatlakozási díj 3217 dollárba került.

    „23 éves voltam. Nem volt pénzem, és a családomnak sem, de izgatott voltam.”

    Revak lelkesedése magával ragadó volt és apja látta a benne rejlő lehetőségeket.

    „Megmutatták, hogyan kell okosan dolgozni, nem pedig keményen” – emlékezett Revak az apja magyarázatára.

    De a 3217 dollár szóba sem jöhetett, hiszen a családjában senkinek sem hevert ekkora pénz az asztalon.

    Néhány nappal később Revak apja átadott neki egy csekket, hogy fedezze a vásárlás költségeit. Fia tudta nélkül elment a bankba, és az otthonát, a farmját használta fel, hogy kölcsönkérje a pénzt a banktól.

    „Amikor elhozta nekem azt a csekket, azt mondta: „Szeretném, ha olyan esélyed lenne, amilyen nekem soha nem volt.”

    A bátorság a próbálkozáshoz

    Revak bevásárlása után egy szappanokkal teli háza lett, ami – bevallása szerint – nem hozott azonnali sikert. A német munkamoráljának és olyan természetes eladók által nyújtott mentorálásnak a kombinációja, mint Marty Day, Bill Bailey és Jim Rohn, megadta neki a szükséges lökést.

    Revakot területi vezetővé léptették elő Marylandben, ahol az ország öt legjobb területi vezetője közé került. Az üzlet virágzott. A következő előléptetése előtt a cég vezetése megkérdezte tőle, hogy hajlandó lenne-e Németországba menni alelnök-helyettesként – ez nagy ugrás a tervezett előléptetéshez képest –, ahol csapata és általános bevételei is növekedtek.

    Revak gyorsan a cég vezetőjévé vált. Németország után Svédországban, Finnországban, Olaszországban, Spanyolországban és Mexikóban segítette a piacok növekedését. Egy kanadai vezetői utazás során megismerkedett azzal, ami későbbi vállalkozásainak alapja lesz: a táplálékkiegészítéssel.

    1995-ben Rudy Revak elindította saját cégét a Symmetry-t, egy egészségügyi és wellness vállalatot, majd 2009-ben a Xyngular-t. 2016-ban Revak vezette a PUREhaven felvásárlását és márkaváltását.

    „Mindig volt bátorságom a próbálkozáshoz” – osztotta meg. „Meg kellett tanulnom az üzletet; hogyan kell kommunikálni az emberekkel; és hogyan kell eladni. Le kellett győznöm az emberekkel való beszélgetéstől való félelmet. A ma csatlakozó embereknek ugyanezekkel a félelmekkel rendelkeznek.”

    A siker négy pillére

    Ahogy visszatekint pályafutására, Revak négy alapvető hiedelmre és viselkedésre hívja fel a figyelmet, amelyek a több évtizedes sikereihez segítették.

    1. KEMÉNY MUNKA
      Egy csirkefarmon nőtt fel, és Revak korán megtanulta, hogy a kemény munka elengedhetetlen. Amikor a csirkeetető elromlott, emlékszik, hogy az apja azt mondta neki menjen és találja ki hogyan lehet megjavítani. Az volt a siker kulcsa, hogy tudta, hogyan kell keményen dolgozni – még akkor is, ha nem érzi magát alkalmasnak a kihívásra.
    2. HIT
      Rengeteg lehetőség kínálkozik a mai közvetlen értékesítők számára, hogy lehangolják magukat, és Revak végignézte, ahogy a világ hozzászokott ahhoz, hogy lenyomja az embereket, és elmondja nekik, amit nem tudnak teljesíteni.
      „Az emberek nehezen hisznek magukban” – magyarázta. „Azt hiszik, különleges embernek kell lenni ahhoz, hogy szokatlan dolgokat csináljunk, de nem így van. Egyszerűen a hétköznapi emberek teszik a leghihetetlenebb, legkülönlegesebb dolgokat ezen a világon.”
    3. HOZZÁÁLLÁS
      Az emberek nem a termékeidet vásárolják meg, hanem téged vesznek meg. Ez a mantra szerves része Revak filozófiájának, amivel csapatokat vezetett és épített szerte a világon. Amikor a közvetlen értékesítőket küldetésük energiával tölti fel, az emberek, akikkel beszélgetnek, nem tudnak mást tenni, mint csatlakozni hozzájuk. Úgy véli, hogy az emberek az érzéseket követik a tények helyett, ezért a lelkesedés elengedhetetlen.
    4. KITARTÁS
      Revak szerint itt található a varázslat. Karrierje elején reggelizés közben Revak felidézi, hogy egy mentor megkérdezte tőle, miért voltak rosszak az eladásai. Miután kifogásokat mondott, mentora átadott neki tíz gemkapcsot, hogy tartsa a bal zsebében. Valahányszor beszélt valakivel, a mentor arra utasította, hogy egy gemkapcsot helyezzen át a jobb zsebébe. A cél, hogy nap végén mind a tíz átkerüljön az egyik zsebből a másikba.
      „Ez rávezetett arra a tevékenységre, amit tennem kellett” – emlékezett Revak. „Hirtelen nem érdekelt az „igen” vagy a „nem”. A célom az volt, hogy elmozdítsam a gemkapcsokat. Ebben az iparágban, ha sikerül rávenni az embereket, hogy következetesen dolgozzanak a vállalkozásukon és megosszák az üzenetet, előbb-utóbb találnak majd másokat is, akik csatlakoznak hozzájuk.”

    Elkötelezett egy életre

    Revak továbbra is nagyon elkötelezett az iparág felé, mint mentor és vezető. Szabadidejében kisrepülőgépével repül, motorozik és versenyautókat vezet. Revak számára az életkor nem jelenti azt, hogy abbahagyja azt, amit szeret.

    Houston környékén él támogató feleségével Pammel. Fia Brandon és felesége, Michelle mindössze 10 házzal arrébb laknak. Revak szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen közel élhet három unokájához, akik élete fényei.

    „Ennyi év óta imádom ezt az iparágat. Még mindig benne vagyok, mert szeretem – nemcsak azért, amit nekem adott, hanem azért is, amit továbbra is oly sok embernek ad. Lehetővé teszi az emberek számára, hogy elérjék álmaikat. Az emberek megkérdezik tőlem, hogy mikor megyek nyugdíjba, én pedig azt mondom: „Mikor? Szeretem amit csinálok.’ Ez az iparág megváltoztatta az egész életemet. Bármikor 100 százalékosan újra kezdeném az elejétől.”

    A DSN gratulál Rudy Revaknak az életműdíj nyertesének. Köszönjük a több mint 50 éves kiválóságot, tisztességet, vezetést és jövőképet!

    Forrás: DSN

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest