A Young Living Essential Oils Vitality ™ étrend-illóolajok családja az Egyesült Államokban és Kanadában ellenőrzött GMO-mentes minősítést kapott.

    A Vitality termékek négy különböző kategóriája – Herb, Spice, Citrus és a kiegészítők – mostantól az ellenőrzött GMO-mentes pecséttel jelennek meg a piacon, miután a független harmadik fél által végzett ellenőrzésen megkapták az engedélyt.

    Ez a folyamat akár 6 hónapig is eltarthat egy termék esetében, és magában foglalja a nyomon követhetőséget, szegregációt és a GMO-k kockázati összetevőinek folyamatos tesztelését.

    „A fogyasztók egyre inkább aggódnak az ételükben, és a Young Living úgy véli, hogy az átláthatóság kulcsfontosságú.”- mondta Jared Turner, a Young Living Essential Oils elnök-vezérigazgatója. – „A Young Living továbbra is nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb minőségű illóolaj termékeket biztosítsuk a szigorú Seed to Seal ® folyamatunk révén, és büszkén teljesítjük azt az ígéretet, hogy a független harmadik fél által elvégzett vizsgálattal, a Vitality illóolaj termékcsaládunknál az iparág legjobb gyakorlatát hoztuk létre a GMO-k elkerülése érdekében. ”

    A Young Living’s Vitality étrend-illóolajok tökéletesen hozzáadhatóak az ételeinkhez ízesítés céljából vagy étrend-kiegészítőként történő felhasználásra. A Young Living megkönnyíti az új és változatos ízek felfedezését a Vitality Culinary Kit termékével, amely a hat legnépszerűbb Vitality olajból áll, hogy azonnal elkezdhessük a receptek kipróbálását.

    A készlet egyben tartalmazza a Young Living konyhai eszközöket és a Vitality Culinary Cookbook gyűjteményét, melyben olyan receptek találhatók, mint a thai stílusú wrapek, a sajtos édes burgonya falatkák és az áfonyás-levendula fagylalt.

    A Young Living termékeket az SCS Global Services igazolta a GMO-mentes ellenőrzött szabvány szerint. Az SCS három évtizede globális vezető szereppel rendelkezik a harmadik fél által minőségi, környezetvédelmi és fenntarthatósági ellenőrzésében, tanúsításában, auditálásban, tesztelésében és szabványfejlesztésében.

    Az élvonalban maradásához a Young Living együttműködik az SCS-lel a Young Living Essential Oils Sourcing szabvány kidolgozásában, amely segít az illóolajok magas színvonalának és hitelességének biztosítását, ugyanakkor ösztönzi a gyártás és feldolgozás folyamatát az ellátási lánc minden szakaszában.

    GMO-ról röviden

    A GMO jelentése Genetically Modified Organismmagyarul genetikailag módosított organizmus. A dolog lényege, hogy egy bizonyos élelmiszerbe, általában magokba vagy zöldségekbe mesterséges körülmények között beleépítettek egy olyan, általuk korábban nem hordozott DNS-t, amely ellenállóbbá tette őket a különböző rovarokkal és kártevőkkel szemben. A genetikailag módosított növényekkel egyértelműen az volt a cél, hogy az egyébként permetezéskor rájuk juttatott növény és rovarvédő szereket ne kelljen külön, fáradságos munkával és fizetett munkásokkal a növényre juttatni, hanem már eleve tartalmazzak azt az anyagot, amely távol tartja a kártevőket.

    Az első gyártó, a Monsanto amerikai cég volt. A vietnami háború alatt olyan növényirtó szert fejlesztett ki, amellyel a katonák a dzsungel növényzetét tudták nagyon gyorsan kiirtani, egyfajta totális növényirtó szer volt. Az erősen mérgező vegyi anyag komplikációkat, rendellenességet okozott a katonáknál. A cég GMO növényeket és vetőmagokat fejlesztett ki, ami óriási összegekbe került. A cél az volt ezeknél a növényeknél, hogy ellenállóvá tegyék őket a totális gyomirtójukkal és kártevő irtójukkal szemben. Sajnos ennek az lett akövetkezménye, hogy a gazdág sokkal nagyobb mértékben használják ezeket a permetszereket a megengedettnél, ezért a GMO növények sejtjei akár ezerszer több mérget tartalmaznak, az átlagos permetszer-el kezelt társaikhoz képest, ami káros hatással van a fogyasztók egészsége mellett a talajra, a vízkészletre és az élővilágra. A nagy dózisú méreg miatt nem csak a kártevők pusztulnak el, hanem egyéb, kifejezetten hasznos rovarfajok populációja is erősen csökkenhet – ez a beindult láncreakció pedig beláthatatlan következményekkel jár. A legutolsó tanulmányok szerint, a méhek világszintű rohamos kipusztulása is ennek köszönhető.

    Ma Magyarországon hivatalosan tilos genetikailag módosított növényeket ültetni – azért lehet hallani arról, hogy pár tábla kukoricát ki kell szántani, mert az ellenőrzés során GMO-s maggal „fertőzött” termést találtak. A GMO-s élelmiszerek behozatala nem tilos, viszont az uniós szabályok szerint a gyártónak fel kell tüntetni, ha egy élelmiszerben több mint 0.9%-ban van jelen génkezelt alapanyag. Sajnos ezzel a módszerrel csak az általunk megvásárolt zöldségeket és gyümölcsöket tudjuk ellenőrizni, a húspultból megvásárolt termékeket már nem. Az állatok takarmánya ugyanis érkezhet olyan országból, ahol nem tilos a GMO-s növények termesztése, így egy Magyarországon nevelt és vágott csirke, sertés, vagy marha is kaphat génkezelt tápot.

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest