A Mavie Global piramisjáték figyelmeztetést kapott Oroszországtól.

  Az Oroszországi Központi Bank június 26-i figyelmeztetése szerint a MaVie Global „egy pénzügyi piramisjáték jeleit” mutatja.

  A Mavie Global korábban figyelmeztetést kapott már Kanadából és Új-Zélandról is.

  További rossz hír a MaVie-sok számára, ami 2024. 06. 25-én megtartott Company Call-ban hangzott el, hogy az Ultron befektetés leáll és az NFT-k augusztus 29-től a Mavie Global partnereihez kerülnek át. Ezt úgy fogalmazták meg, mint nagy lehetőséget a partnerek számára, hogy eladhatják az NFT-et. (Vajon ROI-t meddig fogják fizetni?)

  A kérdés az, hogy kinek? Hiszen az NFT piac 2022 év végén gyakorlatilag összeomlott. 2022 év végén 97%-al kisebb értékben kereskedtek a digitális műtárgyakkal, gyűjthető virtuális ereklyékkel, mint 2022 januárban. A Bloomberg-jelentésben az adatok azt mutatják, hogy 2022 januárja és 2023 júliusa között a havi NFT kereskedési volumen riasztóan, 81%-kal csökkent. Ugyanakkor a havi értékesítési adatok is csökkentek, 61%-os visszaesést regisztrálva. A helyzet azóta csak rosszabb lett…

  Vajon, ha a Bored Ape Yacht Club és a CryptoPunks NFT-k nem kellenek senkinek, vagy töredék áron mennek el, akkor a MaVie által létrehozott NFT-k, amik semmi értéket nem képviselnek a hálózaton kívül, eladhatóak lesznek a valódi piacon?

  Nyilván a kérdés költői volt…

  A Company Call-ban elhangzott, hogy az EU-s MiCA szabályozás miatt van erre szükség, ami a kriptopiac szabályozásáért felelős.

  A MiCA-ról röviden: A kriptoeszközök piacairól szóló szabályozás védi a befektetőket azáltal, hogy növeli az átláthatóságot, és átfogó keretet hoz létre a kibocsátók és a szolgáltatók számára, beleértve a pénzmosás elleni szabályoknak való megfelelést is. Az új szabályok a „haszontokenek”, az eszközalapú tokenek és az úgynevezett „stabil kriptopénzek” (stable coinok) kibocsátóira vonatkoznak. Kiterjed továbbá a szolgáltatókra, például a kereskedési helyszínekre és azokra a pénztárcákra, ahol kriptoeszközöket tartanak. E szabályozási keret célja védelmet biztosítani a befektetőknek, elősegíteni a pénzügyi stabilitás megőrzését, ugyanakkor lehetővé tenni az innovációt és növelni a kriptoeszköz-ágazat vonzerejét – írják a közleményben.

  Tehát a cég a MiCa-ra hivatkozik, ami azért érdekes, mert a FinUp-al, ami az automatizált kereskedésből származó passzív hozamokat igér, regisztrálni kellene az EU-ban és pénzügyi engedéllyel kellene rendelkezni a cégnek, ami jelenleg nincs meg nekik, tehát illegálisan működnek. Mondjuk a mostani törvények szerint nemcsak a MaVie működik illegálisan, ha nem a többi kripto-MLM cég is.

  Ráadásul a magyar törvények szerint, ha pénzügyi szolgáltatásokat közvetítesz, akkor Pénzügyi Szolgáltatás Közvetítői Hatósági Vizsgára (korábbi nevén PSZÁF vizsgára) van szükséged, hogy dolgozhass. A vizsga teljesítése után értékesíthetsz banki, befektetési és biztosítási termékeket. Szóval a cég partnereinek, ajánló ügynökeinek, ha pénzt keresnek a MaVie, FinUp után pénzügyi végzettséggel kellene rendelkezniük (mondjuk ez a többi kripto-MLM cégben lévő ajánlókra is vonatkozik).

  A legálisan működő kriptotőzsdék, mint például a Binance, rendelkeznek EU engedélyel, és már megkezdték a MiCa bevezetését.

  Forrás:

  Ajánlott tartalom:

  Értékpapírcsalás miatt vizsgálják a Mavie Global-t és az Ultron-t

  Ponzik, Piramisok és Kripto MLM átverések

  Kevin Thompson: Kirpto + MLM = jogilag lehetetlen

  Kriptovaluták az MLM-ben a meggazdagodás új forrása vagy a csalás melegágya?

  Szólj hozzá Facebookal

  Pin It on Pinterest