Nem olyan régen került bevezetésre a FinUp a kockázatos Mavie Global és az Ultron kriptovaluta MLM cégbe.

    A FinUp egy „mesterséges intelligenciára” épülő kriptovaluta kereskedő robot. A FinUp azt állítja, hogy a Mavie Global befektetők passzív hozamokat fognak keresni a beutalásaik után, ami állítólag a mesterséges intelligencián alapuló kriptokereskedésből fog származni.

    Az AI kereskedési ajánlatban a Mavie Global azt állítja, hogy a FinUp körülbelül 16%-os havi hozamot termelhet a befektetőknek.

    A FinUp élén Jay Hao, az OKX kriptovaluta tőzsde korábbi vezérigazgatója áll. Az OKX-et offshore cégként hozták létre a Bahamákon. Az USA szigorú szabályozásai miatt, mivel ott azonnal vádemelésre kerülne sor tiltott pénzügyi szolgáltatás miatt, az OKX állítólag nem engedélyezi az Egyesült Államok lakosainak, hogy számlát nyissanak a tőzsdén.

    A FinUp szabályozási hiányossággai közé tartozik, hogy az automatizált kereskedésből származó passzív hozamok értékpapír-ajánlatnak minősülnek, ezért pénzügy engedéllyel kellene rendelkezni a cégnek, ami jelenleg nincs meg nekik.

    A FinUp és a Mavie Global sem regisztrált egyetlenegy pénzügyi hatóságnál, hogy a „termékeit” kínálhassa.

    Itt jegyezném meg, hogy nincs olyan kereskedő robot a piacon ami hosszútávon fent maradt volna az elmúlt 15 évben. Csak idő kérdése és mindegyik nullázza a számlákat! 

    A sorozatos csaló, Jonathan Yelemian Sifuentes Saucedo a FinUp promóterévé lépett elő. Sifuentes az MLM-iparban leginkább arról ismert, hogy a Xifra Lifestyle és a Decentra Ponzi rendszerein keresztül becsapta a befektetőket. Sifuentes ezután Dubaiba menekült, mivel a Xifra Lifestyle 2022-ben összeomlott.

    A falak már repedeznek mivel 2024 februárjától a dél-koreai hatóságok értékpapírcsalás miatt vizsgálják az OKX-et.

    2024. május 21-én Autorité des marchés financiers (AMF), ami a Szövetségi Kormányzati Iroda, sürgős eljárást kezdeményezett a Pénzügyi Piaci Bíróságon (Tribunal administratif des marchés financiers)  a következő felekkel szemben:

    • MAVIELAB LTD
    • Ultron Technologies Incorporated
    • FlipMe
    • Lottoday
    • Nick Lemay
    • Stéphane Plante
    • Nathalie Mercier

    Mielőtt Nick Lemay, Stéphane Plante és Nathalie Mercier csatlakoztak a Mavie Globalhoz és az Ultronhoza Be piramisjátékot (más néven Melius ) és a Validus Ponzi-sémát értékesítették.

    Lemay a Safir-t is népszerűsítette, ami egy másik MLM Ponzi-séma volt és 2023-ban összeomlott .

    A vád szerint a megjelölt felek, illegálisan kínáltak befektetési lehetőségeket kriptovalutákban a lakosság számára anélkül, hogy megfelelő engedéllyel rendelkeztek volna. Az AMF azonnali intézkedéseket kért a jogsértő tevékenységek megállítása érdekében, mivel azok jelentős kárt okozhatnak a befektetőknek és alááshatják a pénzügyi piacok integritását.

    A Mavie Globalt és az Ultront Michal Prazenica, szlovák állampolgár vezeti, aki Dubaiba menekült a hatóságok elől, mivel itt kedvezőbbek a kirpotvalutákra vonatkozó szabályok.

    A Mavie Lab Ltd a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett offshore cég, ami a Mavie Global rendszer mögött helyezkedik el.

    Az Ultron Technologies Incorporated cég áll az Ultron mögött, ami egy Dubai-ban bejegyzett offshore cég, ami egy technológiai platformon keresztül működteti a Mavie Global-t.

    Az Ultront, a LottoDay-t és a FlipMe-t is arra kötelezte a hatóság, hogy hagyják abba a tevékenységüket, ami értékpapír-csalásnak minősül, valamint blokkolják webhelyeiket.

    A mai napig sem a Mavie Global, sem az Ultron nem ismerte el nyilvánosan a hatósági végzést.

    A hatóság hangsúlyozza, hogy a befektetők által kriptovaluta formájában átutalt összegek olyan külföldi joghatóságokban bejegyzett cégekbe kerülnek, amelyek „adóparadicsomnak” minősíthetők.

    Ez a helyzet valószínűleg jelentősen megnehezíti a szabályozó hatóság minden lehetséges próbálkozását, hogy visszaszerezze tiltott tevékenység keretében elvett pénzüket és azt a károsult befektetőknek vissza jutassa.

    A Mavie Global és az Ultron egy okos ponzi séma?

    A Mavie Global és az Ultron nagyot ment az elmúlt időszakban, de a hozzá kapcsolódó MLM-sémát megvizsgálva a pénz egyértelműen csak az új belépőkből származik.

    Egyre több jel utal arra, hogy ez egy ravasz, kifinomult, jól sikerült átverés, egy Ponzi-séma, nem pedig egy igazi DEX.

    Az https://ultron.foundation/ oldalon 256,95% százalékos éves hozamot ígérnek öt évre. Honnan jön a pénz? Hiszen olyan dolgokat ígérnek, amiket már több száz másik DEX projekt megvalósított.

    Decripto.org olasz oldal azt állítja, hogy a nagyrészt szlovákiai vezetők, akik az Ultron-Mavie szövetség körül mozgolódnak, korábban fontos pozíciókat töltöttek be más kétes vagy legalábbis sikertelen projektekben, például a GIVVO Platformban .

    Végezetül az ULX árfolyam görbélye sem mutat valami jól, hiszen a 24 órás kereslet 300 ezer dollár körül alakul, ami valjuk be őszintén a forintos kategória egy kripto piacon. Ez a szám adatt azt jelenti, hogy az MLM hálózaton kívül igazából senki nem használja semmire, és ha nem lesz rá kereslett, akkor ahogy szabadulnak fel a „lekötések” amit a csomagokban vettünk a földbe fog állni az árfolyam, vagy az ígéretek ellenére a befizettett összeg töredékét akpjuk vissza.

    Valamint az is figyelmeztető, hogy egy emelkedő piacon is folyamatosan csökken az árfolyam, ami szintén nem túl jó jel.

    Összegezve Mavie Global és az Ultron egy 100% kockázatú cég és termék. Valószínűleg adddig maradnak a piacon, amíg a befizető oldalon lesznek emberek. Utána gyorsan bezárják a kapukat és eltünnek.

    Egyetlenegy kriptovaluta MLM, vagy kereskedő robotot kínálló cég sem maradt fent hosszútávon a piacon.

    Kapcsolódó tartalom:

    Ponzik, Piramisok és Kripto MLM átverések

    Kevin Thompson: Kirpto + MLM = jogilag lehetetlen

    Kriptovaluták az MLM-ben a meggazdagodás új forrása vagy a csalás melegágya?

    PLCU átverés

    A Piramiskirályok leleplezése – A Crowd1 átverés – BBC dokumentumfilm

    A DagCoin alapítóit, Nils Grossberget és Kristjan Resst letartóztatták Észtországban

    Mohini átverés, amit messziről kerülj el

    Joseph Frank Abel, a BitClub Network egyik alapítója bűnösnek vallotta magát

    A OneCoin-ban soha nem volt blokklánc | Konstantin Ignatov a tárgyalás végégi börtönben marad

     

     

    Forrás:

    • https://lautorite.qc.ca/en/general-public/media-centre/news/fiche-dactualites/amf-cautions-quebeckers-about-mavie-ultron
    • https://www.bitcoinbazis.hu/english/how-to-create-clever-ponzi-schemes-like-mavie-ultron-8-red-flags/
    • https://behindmlm.com/companies/mavie-global-ultron-securities-fraud-order-from-qc-ca/
    • https://behindmlm.com/companies/finup-fourth-mavie-global-ponzi-spinoff/
    • https://www.news1.kr/articles/5315298

     

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest