Az elérhető hivatalos információk alapján az állapítható meg, hogy a OneCoin nem rendelkezett valódi blokklánc technológiával. Egy egyszerű parancsfájlban tárolták az adatokat, melyek php kódként futottak a szerveren.

  Konstantin Ignatov letartóztatása után rengeteg információ került ki a OneCoin cég működéséről, amit egy összefoglaló bejegyzésben osztunk meg az oldalon. Ezek az információk az Amerikai Igazságügyi Minisztérium által folytatott eljárásból és belső levelezésekből állnak.

  Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium szerint a OneCoin a kezdetektől csalás volt 

  FBI igazgató-helyettes William Sweeney, Jr. ezt mondta:

  „Amint azt állítjuk, a OneCoin kizárólag az alkotóinak és társ-összeesküvőinek fejében volt “kriptovaluta”. Ellentétben a hiteles kriptovalutákkal, melyeknél a befektetők tranzakciós előzményeit rögzítik, a OneCoin-nak nincs valós értéke. A befektetőknek semmilyen módszert nem kínált a pénzük nyomon követésére, és nem lehetett semmit sem vásárolni. Valójában az egyetlen, akik a létezéséből részesültek, az alapítók és az összeesküvők voltak. Akár virtuális valutával, akár bármilyen pénzügy befektetésben veszt rész, felhívjuk a nyilvánosság figyelmét, hogy minden befektetéssel kellő gondossággal járjon el.”

  Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium (továbbiakban DOJ) belső e-mail levelezéseket is megosztott, melyek Ruja Ignatova és a „alapító-2” ellen szólnak.

  2014 nyarán a Ruja és az “alapító-2” létrehozta a OneCoin koncepcióját és kifizetési tervét, amelyet akkoriban e-mail levelezésben „trashy coin” -nak (szemét érme) neveztek.

  2014. június 11-én Ruja írta az “alapító-2-nek” a OneCoin üzleti tervéről:

  “Lehet, hogy nem (valami) igazán tiszta, ahogy általában dolgozom vagy még büszke is vagyok rá (kivéve négyszemközt veled, amikor a pénzt csináljuk) – de… különösen jó vagyok abban a nagyon szűkös esetekben, ahol a dolgok szürkévé válnak – és te, mint a mágikus eladó gép – és én, mint valaki, aki valóban jó dolgozik a számokkal, törvényesen és felemeled a jóba és a szakmai irányba.

  Igazán nagyot tudunk építeni – amikor az MLM találkozik a Wall Street kurvájával 😉

  2014. június 11-én Ruja Ignatova e-mailben írt az “alapító-2”-nek, hogy mit fog értékesíteni:

  A te értékesítési érved: 2 split után a tagok csinálnak 5 000 USD -> 25 000 USD.

  Képesnek kell lenni ezt eladni 🙂

  Hozzáadtam egy extra bónuszt minden olyan taghoz, aki csatlakozik az előértékesítéshez (presales).. ténylegesen 3 splitben vehetnek részt.

  Ez azt jelenti, hogy ténylegesen 10x-es befektetésük lesz.

  2 split után 5x a pénzed. Természetesen mindenki, aki kapzsi, 5.000 dollárral fog bejutni.

  2014. augusztus 9-én Ignatova e-mailt küldött “alapító-2″nek, amelyben részletezte a OneCoin „kilépési stratégiáit”:

  Az első lehetőség, amit Ruja felsorolt,

  „Vegyük a pénzt és fuss és hibáztassunk valaki mást ezért (standard megközelítés, lásd Wenyard).”

  A fejlesztőknek küldött e-mailben 2014. június 9-én Ignatova meghatározta, mit akar:

  Saját kriptovalutát építünk, és belső csereprogramot kívánunk létrehozni számukra.

  Szeretnénk, ha kézzel és automatikusan lehetne beállítaná az árat, és szabályozni a kereskedés mennyiséget is.

  Ruja Ignatova további e-mailje “alapító-2”-nek:

  Manipulálni tudjuk az árfolyamot a volatilitással és a napközbeni árképzés szimulálásával.

  A tagoknak azt kell gondolniuk, hogy ők bányásszák a OneCoint a OneCoinhoz tartozó tokenek segítségével.

  Ez a szint azért jó, mert a PPL akkor nem lesz szuper őrült és próbálja eladni a tokeneket minden időben.

  Aktuálisan nem bányászunk – de az embereknek ezt a szart mondjuk.

  A beszélgetés egyik pontján “alapító-2” aggodalmát fejezte ki, és arra a megtévesztésre utal, amit Ignatova kitalált:

  Hogyan lehet ezt vizsgálni és kideríteni?

  Kitudja-e deríteni bármelyik tag (aki próbál okos lenni), hogy valójában nem fektetünk be a gépekbe, és ez csak egy darab szoftver, ami ezt teszi számunkra?

   

  A csak táblázatban létező érméket erősíti meg az a levelezés, amit a DealShaker fejlesztői írtak

  Nem lehetünk egy bűncselekménynek vagy összeesküvésnek a résztvevői, hogy ezzel bármilyen típusú bűncselekményt kövessünk el, vagy akár csak azt feltételezzni, hogy ilyen bűncselekmény részesei vagyunk.

  A tények egyértelműek:

  • Nincs valódi blokklánc. Csak egy egyszerű blokklánc-parancsfájl, amely php-kódként fut egy mysql-kiszolgálón.

  Talán valódi blokklánc volt, talán nem. De ez nem az, amit bárki látott a kódban, vagy most megtekinthet.

  • Nincs bányászat, és soha nem volt. Csak egy parancsfájl fut a szerveren, amit R és S is megerősített az e-mail csere során.

  • Nincs főkönyve, csak egy adatbázistábla, ahol a számok oda-vissza haladnak.

  • Nincs olyan, ahol bárki megtekintheti a tranzakciókat, mivel egyszerűen nem létezik.

  • A titkosított privát vagy nyilvános kulcsok használatára nem áll rendelkezésre pénztárca szolgáltatás, amit a kriptográfia használ.

  • Ez egy teljes katasztrófa.

   

  Konstantin Ignatov óvadék elleni szabadlábra helyezését elutasították, ezért a tárgyalás végégi börtönben marad

  Edgardo Ramos New York állam bírója elutasította Konstantin Ignatov óvadék elleni szabadlábra helyezését, valamint háziőrizetbe helyezését. A bíró megkérdőjelezte az óvadék forrását, amit Ignatov felajánlott, valamint nem látta biztosítottnak a háziőrizet feltételeit, miután Ignatov felajánlotta, hogy egy Manhattenben bérelt lakásban fizeti a fogva tartási költségeket, beleértve az fegyveres őröket is.

  Az a tény, hogy Ignatov kiadása valószínűleg a OneCoin Ponzi áldozatai által befizetett pénzből kerül finanszírozására  felmerült az Amerikai Igazságügyi Minisztérium számára is.

  Ignatov ügyvédje Jeffrey Lichtman úgy érvelt, hogy Bernie Madoff is óvadékot kapott, és hogy a kormány nem mutatott semmilyen kapcsolatot Ignavov és testvére Ruja között, ezért engedjék háziőrizetbe.

  Ignatov védőügyvédjei 20 millió dolláros óvadékot ajánlottak a szabadon bocsátásáért, még abba is belementek, hogy GPS-es nyomkövetővel látják el, fegyveres kísérettel kap és csak előzetes engedéllyel találkozhat másokkal és a telefon, illetve számítógép használatát csak jegyzetelésre használhatja.

  Ramos bíró több mint egy órányi érvelés után sem lett meggyőzve és elutasította a kérelmet, mert úgy találta, megvan az esélye annak, hogy Ignatov megszökik.

   

  Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium szerint a OneCoin kapcsolatban áll a szervezett bűnözéssel

  Vizsgálatunk szerint úgy gondoljuk, hogy az alperes közvetlenül kapcsolódik a kelet-európai szervezett bűnözés jelentős szereplőihez.

  A OneCoin biztonsági vezetője nagyszabású nemzetközi kábítószer-kereskedő, és valójában ugyanaz a biztonsági vezető, aki részt vett az alperes nővérének eltűnésében, és beszél a biztonsági vezetőnek, mert ő – a telefonszámot az alperes telefonjáról kapták vissza.

  A jelentés 8. oldalon található 6. lábjegyzetében azt írják, hogy a OneCoin általános működési módja a korrupt tisztviselők megvesztegetése, ami miatt zavartalanul tudott működni Bulgáriában:

  Ebben a tekintetben megjegyzi, hogy a kormány vizsgálata kimutatta, hogy a OneCoin csalási rendszer megkönnyítése érdekében a kormány tisztviselői számára rendszeres korrupt kifizetéseket biztosítottak a világ minden tájáról.

   

  Olaszországban folytatódtak a OneCoin letartóztatások

  Az olaszországi pénzügyi felügyelet július 4.-ei sajtóközleménye szerint 6 embert tartóztattak le, akik kriptovaluta csalásban vettek részt:

  A római ügyészség által koordinált vizsgálatok lehetővé tették, hogy 6 olasz értékesítőt, akik közül néhányan még mindig aktívak az észak-keleti régióban, 23 és 52 év közöttiek, jól megtervezett csalásban vettek részt.

  A tanfolyamokat arra használták, hogy biztosítsák a vevőket a „Onecoin kriptovaluta” előnyeiről, és arra ösztönözzék a vevőket, hogy más áldozatokat toborozzanak; ezeket az ígéretes bevételek elérésével érték el, amelyek akár 35 ezer eurót is elérhetnek egy héten.

  Valójában az igazságügyi elemzésből kiderült, hogy a fizikai struktúrák és a számítási algoritmusok, amelyek az „elektronikus érmék” előállításának összetett kriptográfiai eljárásait szabályozzák, teljesen hiányoznak.

  A letartóztatottak 117 840 eurót értékesítettek be, melyről a hatóságok azt állítják, hogy az illegális OneCoin befektetésből származó befizetés a verona-i előadáson történt.

  A letartóztatások megértéséhez hozzátartozik az a tény, hogy 2017 februárjától az Olasz Piacfelügyeleti Hatóság (AGCM) betiltotta a OneCoin, OnLife mindenfajta tevékenységét Olaszországban.

   

  Kapcsolódó tartalom:

  Kriptovaluták az MLM-ben a meggazdagodás új forrása vagy a csalás melegágya?

  A vád piramisjáték – 4 milliárd dollárnál többet fizettek be a OneCoinba

   

  Források:

   

  Szólj hozzá Facebookal

  Pin It on Pinterest