Az elmúlt időszakban sok ember fektetett be a PLC Ultimába. Aki egy kicsit is figyelmes volt és körüljárta a témát messziről elkerülte a céget, hiszen a tulajdonosnak Alex Reinhardt ez a sokadik coinja volt, mert az előzőek elértéktelenedtek. Az MLMfigyelő oldalán több cikkben hívtuk már fel a figyelmet arra a tényre, hogy az MLM-ben működő kriptovaluta cégek mindegyike átverés, mert pump-dump elven működnek, azaz az elején valamilyen lekötéssel (stake) felpumpálják az árat, majd amikor a valódi piacra kikerülnek a coinok gyorsan elértéktelenednek. Ennél a cégnél is újra megtörtént.

    Szakmai cikkek az oldalunkon:

    Továbbiakban a Bitcoinbázis.hu írását olvashatod módosítás nélkül.

    Passzív befektetést kerestek, bukták a pénzüket: több ezer magyar áldozata van a kamutokennek

    “100%-os Cashback program, évi 720%-os kamatfizetés, 60%-os mintelési faktor, Alex nagyon jó ötleteket hoz be a projektbe és ami még fontosabb, hogy meg is valósítja azokat” – ilyen és ehhez hasonló ígéretekkel húzzák csőbe áldozataikat egy kamutoken szponzorai. A beetetés olyannyira sikeres volt, hogy világviszonylatban több millió, Magyarországon nagyjából 6500 áldozata lehet a lehúzásnak, amiben nyakig benne vannak a projekt magyar irányítói is.

    Újabb kamu kriptoprojekt, újabb áldozatok. Szerkesztőségünkhöz gyakran fordulnak megkárosított olvasók, akik passzív befektetést kerestek, de a vaskos pénztárca helyett, csak üres ígéreteket kaptak. Most a PLCUX nevű coinnal kapcsolatban fordultak hozzánk többen, amelyet előszeretettel reklámoznak a közösségi médiában is. Egyik olvasónk egy részletes beszámolót küldött számunkra, mert ahogy ő fogalmaz: “előzzük meg, hogy mások is e csalás áldozataivá váljanak, és elveszítsék a pénzüket, mint én és még rengeteg más ember.”

    De hogyan is került kapcsolatba a PLCUX-szel és a PLCU Ultimával?

    “Passzív befektetést kerestem, így találtam rá egy hölgyre, aki a vállalkozó nők mentora. Semmilyen kriptós ismeretem, tapasztalatom nem volt azelőtt, mint ahogy a károsultak kb 80-90%-nak sem. A rendszer úgy működik hogy először ún. mintereket – virtuális pénzverőgépeket – kell venni a Platinword honlapján regisztrálás után USDT-ért – amiből a szponzor,– 30%-ot euróban azonnal megkap, ahogy a belépő kifizeti a mintert. Gyakran van 40%-os kedvezményt kínáló akciós hét is a “cégnél”. Az okostelefonra letölthető minterek egyfajta virtuális bányászgépek, amik a coint termelik és egy évig működnek, ill. az utolsó okosszerződés lejártáig. Ezeknek az ára nem jön vissza.

    Utána fel kell tölteni coinnal, ún. PLCUX coinnal és elindítani az okosszerződést. Az okosszerződések garantálják, hogy havonta a mintelési faktornak megfelelő hozamot termeljen ki a „gép”, nálam pl. 60%, ami havi szinten garantált cash flow, likvid jövedelmet jelent. (a mintelési faktor %-hozama 60%-ról indul, és két hetente csökken, de mindenki azt a %-ot kapja 1 évig, ami érvényben volt a szerződése kötésekor). A 12 hónap lejártával, az ember visszakapja az eredetileg lekötött X-coinját is az egyenlegére.”

    Ez volt a beetető szöveg, amelyből természetesen az idő múlásával nem lett semmi. Habár a minter kitermeli a coin 60%-át, az érméket azonban nem lehet átváltani semmire.

    A PLCUX-ről azt kell tudni, hogy stabilcoinnak álcázza magát, azaz az ára mindig 100 000 dollárra van korrigálva (+/- 10%) a Coinsbiten, és ezt a cég állításai szerint garantálja, de azt többször kiemelték, hogy nem valódi stabilcoin, amit a kriptoökoszisztéma jól ismert, hanem “stabilizált coin”. Sokan feltételezhetően ezért mertek belevágni, mert ugye ha valaminek az ára egy fiat valutához van rögzítve, az megbízható… bár az elmúlt egy év eseményei bebizonyították, hogy sajnos ez sem feltétlenül igaz, ez a stabilizált jelszó pedig egy megfoghatatlan valami.

    Olvasónk kiemeli: “Namármost, a hozamok jönnek ugyan havonta az egyenlegre a telefonos appon keresztül, ezzel idáig még nem volt gond, viszont nem lehet őket átváltani sehol. Tudomásom szerint a legutóbbi időpont 2022 november közepe körül volt, amikor még sorban állással és limittel ugyan, de ki tudták a tagok váltani a saját lekötött X-coinjukat.”

    A Coinsbit volt az egyetlen váltó – az Ultima céggel szoros összeköttetésben működik amúgy ez a váltó – amely váltotta az X-et PLCU-ra: a PLCUX-PLCU, ill. a PLCU-USDT-vel van párban (oda-vissza). Végig egészen március 4-ig azt hangoztatták, hogy kivehető lesz a hozamunk, 4 váltón is le lehet majd hívni: a Coinsbiten, a cég belső váltóján, az Ultimex-en – a cég elvileg április 7-én megnyíló váltóján, ill. van egy DBX-es farmolási lehetőség is – hogy onnan is ki lehet majd utalni, és a napi limit 1000 USDT lesz. Erről több hangfelvétel is tanúskodik.

    Erre a március 4-i dubaji céges konferencia után közölte a cég vezetősége, hogy nincs a PLCUX-re piac, nem veszi meg senki az X-coint, nem tudjuk eladni. Persze ez bullshit, hiszen a cég hatás- és döntéskörébe tartozik, hogy piacot teremtsen a coinnak, amit tudna is, de esze ágában sincs, ehelyett szépen elteszi a pénzünket. Tehát közölték, hogy nincs kifizetés, helyette van lehetőségünk swappolni (becserélni) a PLCUX coinunkat 3 évre egy új ún. Smartcoinra, ami majd az új blokklánc gas fee fizetésére szolgáló érméje lesz. És állítólag nagyon is felmehet az ára. (ha minden jól megy…)

    A swappolási terv/szerződés úgy néz ki hogy az 1. évben kapunk 1%-ot, a 2.évben 2%-ot, majd a 3.évben a 97%-át kapjuk vissza a coinunknak a swap után (de a 3. év végén persze számíthatunk rá, hogy majd jól lemegy az árfolyama, hiszen mindenki el akarja majd adni). De csak akkor kapjuk vissza a 97%-ot, ha a cég érdeke is úgy kívánja. Illetve a cég fenntartja a változtatás jogát – ezt most már újabban minden publikációjukhoz hozzáteszik.

    Szóval így állunk per pillanat. Én is és még nagyon-nagyon sokan milliókat tettünk ebbe bele és nem azt kaptuk amit vásároltunk, fogták és fizetés helyett szépen megváltoztatták a szabályokat.”

    Mint minden piramis játékban úgy itt is az új emberekkel próbálják kifizettetni a már bent lévők pénzét. Azóta is szakmából vadásszák az áldozatokat, akik jóhiszeműen, mit sem sejtve lépnek be a PLCU bűvkörébe.

    Látom a Telegram csoportban (PLCU Hungary) hogy hozzák be napról-napra az új embereket. Jó lenne ezt megállítani, és informálni hogy mi is ez a PLCU, PLCUX, Smartcoin és ki is Alex Reinhardt.
    Amúgy Reinhardtnak ez már a hatodik coinja, és most készülnek egy újabb mintelésre, egy újabb coinnal. Ezek a coinok voltak idáig: SWISS – PLC – PLCU Pro – PLCU – PLCUX – PLCUC – PLCU (újratöltve) – Ultima token – Smartcoin (most jön, április 17-én) Az eddigiek közül mindegyik kivétel nélkül zuhanórepülést végzett. Miután jól lezuhant az ára az egyik coinnak, át lett mentve egy másik coinba. A PLCUX újonnan létrehozott coin volt, 2022. október 1-én került kibocsátásra.”

    Amúgy több mint 6000 magyar ember van az Ultimánál, és világviszonylatban kb 2 millió, de hozzák be a sok szerencsétlent folyamatosan, napról-napra tizesével.

    A gyémánt szintű vezetők jól megszedik magukat

    “G. Enikő hozta Magyarországra, ő itt is született, de Svédországban töltött több évet majd Dubajban landolt ennél a cégnél, nem tudom mikortól, de talán már a cégalapítástól.

    Olyan, hogy egy bizonyos magyar vezető, olyan nincs, viszont azok a már fekete gyémánt vezetők, akik az Enikő alatt léptek be, azok már hatalmas csapatot építettek, külön gyémánt vezetői csoportjuk is van és horror pénzeket keresnek csak a csapatforgalomból. Magyarországon kb 48-50 gyémánt vezető van, ami azt jelenti hogy az alap gyémánt 250 000 dollár csoportforgalmat bonyolított le, és ennek a 30%-át azonnal megkapta jutalékként. Nagyjából 30 millió forintnyi euró, plusz bónuszok és a csoportforgalom utáni jutalékok. Szóval bőven megéri nekik. Ha valaki segítségért fordul az egyik vezetőhöz, hogy eladja az X-coinját, azt mondják neki, a legegyszerűbb módja, ha behoz új embereket a hálózatba, és elpasszolja nekik.

    A cég vezetője amúgy Alex Reinhardt, Németországban indult a Swiss coinnal, aztán mikor ott kipukkadt a lufi, irány Dubaj és azóta ott a cég székhelye.”

    Mivel sok a magyar áldozat, ezért a közösség erejére van most szükség.

    Minél többen jelzik, hogy átverték őket, annál valószínűbb, hogy a csalók kézre kerülnek.

    Amennyiben a kedves Olvasók között van olyan, akinek passzív jövedelmet ígértek, de végül üres kézzel maradtak, azok a következő e-mail címen jelentkezhetnek: kiber@nni.police.hu. A tárgyhoz írják be: PLCU csalás.

    Forrás: Bitcoinbazis.hu

     

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest