Nem állítom, hogy a „kriptográfia” rossz. Éppen ellenkezőleg, úgy gondolom, hogy a kripto izgalmas lehetőségeket kínál mindenféle, még fel nem fedezett újításhoz. Rengeteg oka van annak, hogy az emberek bizalmatlanok és aggódóak a hagyományos pénzügyek iránt. A kriptográfia a hagyományos pénzügyektől kívül eső módon kínál érdekes megoldást az embereknek. Megfoghatatlan és veszélyes? Biztosan, de működőképes; tehát van helye a világban.

    Ki Kevin Thompson?

    Kevin Thompson MLM ügyvéd, büszke férj, négygyermekes apa és a Thompson Burton PLLC alapító tagja. A közvetlen értékesítés 25 legbefolyásosabb embere közé sorolták és széleskörű tapasztalattal rendelkezik a vállalkozók biztonságos jogi alapon való cégindításában. A közelmúltban a Bloomberg TV-ben és számos nemzeti kiadványban jelentek meg gondolati az iparágról.

    Ideje kimondani a nyilvánvalót: Kripto + MLM = jogilag lehetetlen

    Nem állítom, hogy az MLM rossz. Nyilvánvalóan nem, hiszen én is erre építettem fel a karrierem. Fontos megérteni, hogy amikor egy vállalat többszintű ösztönző struktúrát hoz létre valami (termék, szolgáltatás stb.) köré, az teljesen megváltoztatja a vállalat karakterét. Ahelyett, hogy a vállalat teljes mértékben kézben tartaná üzenetét, egy sereg ember képviseli őket, akik terjesztik az igét. Ez hihetetlen befolyással van a piacra. És mint mindannyian tudjuk, a hatástöbbszörözés nagyszerű lehet, de ez tönkre is teheti a dolgokat.

    Amikor egy vállalat egy olyan spekulatív, ingatag, zavarba ejtő és izgalmas dolgot kever össze, mint a kripto a többszintű kompenzációs rendszerrel, akkor hirtelen pénzügyi szakértők ezrei „beszélnek a projektről” és reklámozzák a legjobb következő érmét (vagy érmék sorozatát). Mindannyiunknak zavarba kell jönnie az iparágunkban megszületett kriptoponzi-sémák száma miatt. Azoknak az alapítóknak a többsége, akik megpróbáltak kriptográfiai koncepciókat bevezetni iparágunkban, minimum egy SEC idézést kaptak. (megjegy.: SEC = Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) Egy jó részüket beperelt a SEC. És ami a legrosszabb, egy jó részük börtönben kötött ki (vagy meghalt/eltűnt). A SEC egyébként több mint 200 ügyet indított el a kriptográfiai koncepciók ellen (nem mind MLM-es). Érdemes megjegyezni azt a tényt, hogy a SEC továbbra is veretlen ezen a területen. A két nagy ügy, amit a Ripple és az XRP elleni vezetnek még mindig függőben van.

    Amikor azt gondolom, hogy elmevírusnak vége, az tovább folytatódik. Az piac nagykatasztrófája manapság, hogy kényelmes hátteret biztosít a csalók/alapítók számára, akik kijelentik: „Fektesse be pénzét NÁLUNK, és a mi fényes új tokenünk XYZ százalékú nyereséget fog hozni.” és az emberek továbbra is bedőlnek nekik.

    A néhai, nagyszerű Jeffrey Babener fogalmazott a legjobban, amikor megírta az MLM kriptovaluta csalásokat.

    A következőt mondta:

    Bár a kriptovaluta végső jövője nem világos, a felhajtás és a burjánzó spekulációk rávilágítottak a „gyorsan meggazdagodni” akaró csalókra, akik különféle Ponzi- és piramisjátékokat hirdetnek, amelyek közül sokat MLM-típusú értékesítőkön keresztül terjesztenek. Valójában az MLM kriptovaluta-értékesítőit értékesítőnek nevezni durva tévedés. Általánosságban elmondható, hogy a lehetőséget terjesztők túlbuzgó befektetők, akik szándékosan vagy akaratlanul „rántják be” barátaikat és kapcsolataikat egy jövőben biztosan összeomló piramisba.

    Jeff egyértelmű felszólítása ellenére a csalás folytatódik. Talán ez elkerülhetetlen, mert a kapzsiság és az ostobaság manapság előtérbe kerrült, de TE itt vagy, és érdekelhet az igazság: Kripto + MLM = jogilag lehetetlen.

    Sokat írtunk a témáról.  A konklúzió továbbra is az, hogy ha arra ösztönzi az embereket, hogy jutalékot keressenek pusztán azzal, hogy bármilyen ROI-t/befektetési lehetőséget hirdetnek, legyen szó bármilyen tokenről, akkor kifogunk siklani.

    Szabályozási különbségek

    „De Kevin, lehet, hogy Amerikában illegális, de Dubaiban ez legális. Szóval szegény amerikai barátaink kimaradnak.”

    EZ TÉVEDÉS! Amerikában olyan jogot alakítottunk ki, amely több száz év alatt fejlődött ki. A SEC az 1930-as évek óta létezik, és bár időnként lassúak, de nem hülyék. Egyetértek azzal, hogy a SEC kevésbé volt segítőkész a kriptovaluták általános szabályozásában. Nem vagyok rajongója Gary Genslernek sem, de ne feledjük, hogy az igazi kriptográfia a decentralizált hálózatokról szól. Amikor egy hálózati marketing cég azt állítja, hogy különleges hatáskörrel, felügyelettel rendelkezik egy adott blokkláncnál, akkor az ellentéte a decentralizáltnak… azaz CENTRALIZÁLT dologról beszélünk. Ez a központosítás, ami a tokeneket a SEC vagy a CFTC hatáskörébe helyezi, ami működésképtelenné teszi a dolgot az iparágunkban.

    Vannak kivételek?

    Egyről sem tudok. Igaz itt fenntartom a tévedés jogát. De 2013 óta követem a kriptot és ebben az iparágban (MLM) sokkal régebb óta vagyok. Még nem láttam olyan házasságot a két terület között, amely nem hasonlított egy csúnya Frankensteinre. Ha van egy csipetnyi spekuláció a token jövőbeli értékével kapcsolatban, akkor nincs mód a legalitásra a Kongresszus egyértelmű útmutatása és/vagy jogszabályai hiányában. Addig messziről kerüld el a területet!

    Forrás:

    Kapcsolódó tartalom:

    Randy Gage: A kripto halála

    Kriptovaluták az MLM-ben a meggazdagodás új forrása vagy a csalás melegágya?

    Kevin Thompson MLM-ügyvéd szerint: A kripto és az MLM jogilag összeférhetetlen

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest