Joseph Frank Abel, a BitClub Network egyik alapítója bűnösnek vallotta magát csalásban, a 722 millió dollár értékű Bitclub rendszerrel kapcsolatos értékpapír- és adójogi bűncselekmények elkövetésében.

    Egy kaliforniai férfi beismerte, hogy eladásra kínált nem jegyzett értékpapírokat, valamint hamis adóbevallást nyújtott be a BitClub Networkben betöltött szerepe kapcsán, amely legalább 722 millió dollár értékű kriptovaluta bányászat volt – jelentette be Craig Carpenito amerikai ügyvéd.

    Az 50 éves Joseph Frank Abel, a kaliforniai Camarillo-ból videokonferencián bűnösnek vallotta magát Claire C. Cecchi amerikai kerületi bíró előtt a bűncselekmények elkövetésével kapcsolatban

    Ebben az ügyben benyújtott dokumentumok és a bíróságon tett nyilatkozatok szerint:

    2014 áprilisa és 2019 decembere között a BitClub Network egy csalásra épülő program volt, amely pénzt kért a befektetőktől állítólagos kriptovaluta bányászatért egy részesedés program keretein belül, és jutalmazta a befektetőket, hogy új befektetőket toborozzanak a rendszerbe. Joseph Frank Abel a BitClub hálózat nagyszabású értékesítője volt. Népszerűsítette és értékesítette a BitClub Network részesedés programját annak ellenére, hogy tudta, hogy a hálózat és üzemeltetői nem nyújtottak be regisztrációs nyilatkozatot az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsde Bizottságához, ami a hivatalos működéshez szükséges lett volna.

    Abel elismerte, hogy pénzt vett fel a befektetőktől a BitClub Network állítólagos bánya részvényeiért cserébe. A BitClub Network bányászatában való részesedést népszerűsítette, amikről videókat készített és tett közzé az interneten, valamint előadásokat és beszédeket tartott a BitClub hálózatról az Egyesült Államokban és számos más országban, többek között Ázsiában, Afrikában és Európában. A félrevezetés részeként Abel arra utasította az Egyesült Államokbeli befektetőket, hogy virtuális magánhálózatot vagy „VPN-t” használjanak az USA alapú IP-címeik elrejtésére, valamint az amerikai bűnüldöző szervek általi felderítés és szabályozás elkerülésére.

    Az összeesküvés vádja, amelyben Abel bűnösnek vallotta magát, legfeljebb öt év börtönbüntetést és 250 000 dollár pénzbírságot von maga után, vagy kétszeresét a vádlott vagyoni vagy az áldozatoknak okozott veszteségének. Abel adóterhe, amelyben bűnösnek vallotta magát, legfeljebb három év börtönbüntetést és 100 000 dollár pénzbüntetést von maga után.

    A büntetés megkezdését 2021. január 27-re tervezik.

    Forrás: Amerikai Igazságügyi Minisztérium

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest