„A Piramiskirályok leleplezése – A Crowd1 átverés Afrikát célozza meg” címmel jelent meg a BBC Africa Eye dokumentumfilje, ami több hónapos oknyomozói munka eredményét összegzi közel egy órában.

    A legjobb csalások mindig álruhában vannak. A Crowd1 pedig az egyik legmerészebb átverés lehet.

    Úgy néz ki, mint egy high-tech marketing üzlet, amely rengeteg pénzt keres az emberek számára Afrika-szerte. Csak egy okostelefonra és némi lendületre van szükséged.

    De az ígéretek és a hatalmas „hype” mögött a BBC Africa Eye oknyomozó riportere Ayanda Charlie csúnya igazságokat, gazdag csalókat és egy hazugságra épülő piramist talált.

    Nyomozó és producer: Aliaume Leroy

    Rendező és videószerkesztő: Suzanne Vanhooymissen

    Vezető producer: Daniel Adamson

    A BBC Africa Eye a dokumentumfilmben kérdéseket tett fel a Crowd1 vezetőségének.

    Lars Johan Magnus Staël von Holstein tagadta, hogy a Crowd1 vezérigazgatója, annak ellenére, hogy az ellenkezőjére bőséges bizonyítékokat szolgáltatott a produkció.

    Jonas Werner tagadta a SiteTalk / OPN-ben való részvételét, annak ellenére, hogy rengeteg bizonyíték áll rendelkezésre az ellenkezőjéről. Werner azt is állította, hogy semmi köze a OneCoinhoz.

    A BBC Africa Eye arra a következtetésre jut, hogy a Crowd1 üzleti modellje az áldozatok által befizetett pénz Johan Staël von Holstein és Jonas Werner kezébe köt ki. Valamint olyan promóterek, mint Udo Deppisch, Kenny Nordlund, Tor Anders Petteroe, Angelo Black, Masilo Mokone és Renze Deelstra részesednek belőle hatalmas mennyiségben.

    Forrás: BBC

    A BBC dokumentumfilm megtekinthető angol nyelven a youtube-on:

    MLMfigyelő megjegyzés: A filmben szereplő nevek nem jelentenek újdonságot azok számára, akik a szürke zónában működő mlm cégekkel kapcsolatba kerültek az elmúlt több mint 10 évben. Semmi új nincs a nap alatt, keressünk rá a filmben szereplő emberek neveire a google segítségével és azt láthatjuk hogy hatalmas csalások köthetőek hozzájuk. Ennek a ténynek a figyelmbevételével jól gondoljuk meg a részvételünket egy ilyen cég promóciójában.

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest