Az Avon pár napja közzétett jelentése szerint 2018-ban 5,57 milliárd dolláros forgalmat értek el, ami 2%-os csökkenést jelent az előző évhez képest.

    Az Avon által közzétett jelentés fő pontjai:

    • A 2018-as pénzügyi évben a teljes bevétel 5,57 milliárd dollár volt, ami 2 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Az aktív tanácsadók száma 5 százalékkal csökkent.
    • A 2018. negyedik negyedévben a teljes bevétel 1,4 milliárd dollár volt, ami 10 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Az aktív tanácsadók száma 6 százalékkal csökkent.
    • A 2016-ban megkezdett költségmegtakarítási programhoz kapcsolódó szerkezetátalakítási tevékenységeket befejezték, 2018 a célzott megtakarítások meghaladják a megcélzott 350 millió dollárt.
    • A Gross Margin 57,6% volt. A hasonló hozamú bruttó árrés 10 bázisponttal 61,4% -ra csökkent, amit kedvezőtlenül befolyásoltak a magasabb anyagköltségek és a kedvezőtlen devizaárfolyam, amelyet részben ellensúlyoztak az árképzés kedvező nettó hatása.
    • Az Operating Margin  4,2% volt.
    • A hígított részvényenkénti veszteség 0,10 dollár volt. Az egy részvényre jutó hasonlóan hígított nyereség 0,01 dollár volt, szemben a 2017-es 0,06 dollárral.

    „A kezdeti szakaszában vagyunk az átalakítási terveinknek, melynek hatására a negyedik negyedévi eredmények javulást mutatnak az 5 vezető piacunkból 4-ben, valamint  láthatóak az alapvető stratégiáink előrehaladásának a jelei.” – mondta Jan Zijderveld az Avon vezérigazgatója. – „Az Avon-nál eltöltött első évem világos célja az  Open Up Avon (Megnyitni a felemelkedést az Avonnak) stratégia bevezetése, és ezzel megtesszük a szükséges lépéseket, hogy visszaállítsuk ezt a céget a növekedési pályára. Értjük, hogy sikerünk alapja a képviselőink képzése és megtartása. A nők együttműködése a sikeres vállalkozások felépítésére és a megfelelő jövedelem megteremtésére világszerte lehetővé teszi számunkra, hogy együtt növekedjünk. Ez egy nagy feladat, amelyhez minden alkalmazott és képviselő erőfeszítései szükségesek!

    „Jelentős lépéseket tettünk egy egyszerűbb, könnyebb és agilisabb szervezet építésének a kiépítésbe, beleértve a kínai gyártóüzem eladását és a stratégiai gyártási és ellátási szerződéseinket az LG-vel. A közelmúltban bejelentettük, hogy 2019-ben további 10% -kal csökkentjük globális munkaerő-állományunkat, a 2018-ban már elvégzett 8% -os csökkentésen kívül. Ezek a közelmúltbeli bejelentések egy célt szolgálnak, hogy 25% -kal, 88 millió dollárra csökkentjük a teljes SKU-t.” – Jamie Wilson, Avon CFO mondta – „A negyedik negyedévben mintegy 20 millió dolláros megtakarítást értünk el, amelyet a Befektetői Napon az ősz folyamán vázoltunk. A negyedik negyedévben további 50 millió dolláros adósságot fizettünk vissza, ami a teljes 2018-as adósságcsökkentést mintegy 300 millió dollárra csökkentette. Emellett ma bejelentettük, hogy egy új, 3 éves, 200 millió euró értékű, hitelesített hitelkeretet írtunk alá, amely az első euróban denominált eszköz, amely növeli pénzügyi rugalmasságunkat és kezdjük jobban összehangolni tőkeszerkezetünket műveleteinkkel.”

    A teljes Avon jelentés elolvasásához kattints  ide.

    Az Avon cég áttekintő oldaláért kattints ide.

    Az Avon tőzsdei árfolyama

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest