A Morning News Direct Sales cikke szerint 1,5 milliárd jüan értékű Jeunesse csempészet terméket foglaltak le május 19-én Kínában.

    Ez 210 millió dollárnak felel meg, ami 67 milliárd 633 millió forintnyi termék készlet, és ez a Jeunesse termékek második legnagyobb lefoglalása a régióban. Még ugyanez a csoport akart becsempészni január elején 560 millió dollárnyi terméket az országba.

    Kínában más szabályok vonatkoznak a Network Marketing cégekre, külön engedéllyel és teljesen más formában lehet forgalmazni ott a termékeket. A csempészet elleni küzdelemben részt vevő hivatal szerint az ügyben érintett márkanevű egészségügyi termékek nem szerezték meg a vonatkozó törvényes működési engedélyeket a kínai piacon, ezért lefoglalták azt.

    A nagy kérdés iaz, hogy a Jeunesse vállalati tisztában volt-e a csempészettel, hiszen a hatalmas termékmennyiség és érték miatt hihetetlennek tűnik, hogy a vállalat ne tudna egy ekkor megrendelésről a kínai piacra.

    A Ghanzhou vámhatóságok szerint a Jeunesse-termékeket a Tianyi Logistics Company Hong Kongon keresztül akarta becsempészni az országba.

    A Morning News Direct Sales jelentése szerint a Jeunesse állítólag évek óta csempészett termékeket Kínába.

    A Jeunesse Company Kína régiójának elnökét és további 25 embert letartóztattak. Az ügyet a csempészésellenes osztály átadta a hatóságoknak jogi felülvizsgálatra büntetőeljárás céljából.

    Forrás:

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest