A Magyar Nemzeti Bank Piacfelügyelete figyelmeztetést adott ki a Skyway Capital cégre.

    Az MNB hivatalos közleménye a Skyway Capital cégről:

    “Tekintettel arra, hogy a hivatkozott társaság az MNB által vezetett nyilvántartásokban nem szerepel, felügyeleti engedélyhez, vagy bejelentéshez kötött tevékenység Magyarországon történő végzésére (így különösen befektetési szolgáltatás, illetve befektetési szolgáltatás közvetítésére irányuló tevékenység végzésére) nem jgosult.”

    Ide kattintva olvasható az MNB oldalán a figyelmeztetés (az új oldalon vidd rá az egeret a Skyway Capital -re, és egy felugró ablakban olvasható a bejegyzés). 

    Új-Zéland is figyelmeztést adott ki a Skyway-ra

    A napokban az Új-Zélandi Pénzügyi Piaci Hatóság (FMA) is figyelmeztetést adott ki a Skyway és a World New Evolution of the World (NEEW) ellen. (IDE KATTINTVA OLVASHATÓ)

    Az FMA megismétli, hogy a Skyway Capital, a NEEW, az RSW Investment Group, a NEEW-TNG, a Skyway Investment Group, a Skyway Group TNG és az RTN Limited „nem jogosult pénzügyi szolgáltatások nyújtására Új-Zéland lakosai számára. Az FMA-ban való regisztráció elmulasztása egyenértékű az értékpapír-csalással. Úgy gondoljuk, hogy a NEEW rendelkezik a pilótajátékok jellemzőivel. Az FMA megfigyelte, hogy Új-Zéland lakosait arra utasították, hogy fektessenek be pénzt és utalják azt át egy orosz bankszámlára.

    A NEEW-t a Skyway Capital hozta létre, miután két sikertelen kísérletet tett a kriptovaluta-csalásra épülő áttérésre. A NEEW-t a Skyway Capital-el társult cégként mutatták be, de a valóságban mindkettő ugyanahhoz az orosz csoporthoz tartozik.

    A Skyway Capital évek óta hitegeti az átvert befektetőit egy csoda húrtechnológiás „vasút” létrehozásával, ami forradalmasítani fogja a személy- és teherszállítást. Évek óta mondogatja, hogy már nagyon közel a befektetés vége, mindjárt megkapod a pénzed. A legújabb hírek szerint 2020 májusától újra névértéken tudsz vásárolni részesedést és ez 3 éve volt ilyen olcsó…

    Miközben azt hazudják magukról, hogy a Skyway szellemi tulajdonuk névértéke (kapszkodj meg!) 400 milliárd 867 millió dollár. Hogy hogyan jött ki ez az összeg senki sem tudja 🙂

    Ez a hatalmas szellemi tulajdon érték több kérdést is felvet:

    1. Ha ennyi a cég szellemi értéke és ez ennyire egyedi technológia, akkor miért a kisemberektől kérnek rá pénzt? A nagy tőkések könnyedén mozgatnak és adnak Startupoknak 100 millió vagy milliárd dollárokat.
    2. A TESLA piaci kapitalizációja a mai napon 173 milliárd dollár. Tehát ezek szerint a nem működő, évek óta hitegető Skyway több mint kétszeresét éri a  működő, autókat gyártó és az autóipart megreformáló TESLA-nak??? A német vasúttársaság piaci értéke a mai napon 19 milliárd dollár, ami azt jelenti, hogy a Skyway hússzorosát éri egy működő, a világ színvonalába tartozó, már pályákkal rendelkező, az egyik legmodernebb vasúti cégnél. Nyilván hihető állítás 🙂
    3. Mi történik ha nem valósul meg a porjekt? Akkor hová tudnak menni a befektetők jogorvoslatért a sok esernyővállalat közül? A Brit Virgin-szigetekre? Az oroszokhoz? Angliába?

    Mára már eljutottak oda, hogy meghódítják a világűrt is és létrehozták a mágikus részlegüket is, melyet SpaceWay-nek hívnak. Inkább nem kommentálom csak megosztom a videót, mert aki kicsit is járatos a témában hamar rájön, hogy ez inkább sci-fi filmekbe való, mint valódi tudomány.

    Messziről kerüljük el a céget és ha mégis vmi oknál fogva utalunk be pénzt, akkor csak annyit aminek a részben vagy egészben való elvesztése nem fáj a számunkra. Azt szoktam mondani az ilyen esetekben, hogy a beutalni kívánt pénzt tegyük ki az asztalra, majd gyújtsuk fel. Ha ez nekünk fájdalommal jár, akkor nem jó az összeg, nem nekünk való a dolog.

     

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest