2018. szeptember 6.-án kilencvenkét éves korában elhunyt Richard DeVos az AmWay társalapítója.

    1926. március 4-én született DeVos a Grand Rapids Christian középiskolába járt. Az iskolába jutás kicsit nehézkes volt a számára, ezért vagy sétált vagy autót kellett stoppolnia, hogy odajusson. Amikor meglátta, hogy Jay Van Andelnek van egy autója, felajánlotta neki, hogy hetente $ 0.25-t fizet az iskolába járásra ha elviszi őt. Ezzel indította el az egész életen át tartó barátságot.

    Richard DeVos az AmWay-t ennek köszönhetően a középiskolai barátjával Jay Van Andel-el alapította 1959-ben. Az elnöki posztot egészen 1993-ig töltötte be a cégnél.

    A Forbes magazin világ leggazdagabb listája szerint az AmWay tulajdonos Richard DeVos a világ 351.-ik leggazdagabb embere volt 5,4 milliárd dolláros (1540 milliárd forint) vagyonával. Jelenleg az Alticor cég alatt egyesülve irányítják DeVos és Van Andel gyermekei az AmWay céget, ami éves szinten 8,6 milliárd dollárral a világ legnagyobb MLM vállalata. (Céges TOP listát ide kattintva találod)

    Kevesen tudják, de Richard DeVos volt a tulajdonosa az NBA Orlando Magic kosárlabdacsapatának és a Chicago Cubs baseball csapat kisebbségi tulajdon jogát is ő jegyezte.

    Richard DeVos a Calvin College-ba járt, mielőtt a második világháború idején szolgálatot teljesített az Egyesült Államok hadseregében. A háború után feleségül vette Helen Van Wesepet 1953-ban. Három fiú és egy lány gyermekük született.

    Richard DeVos családja halála után a következő nyilatkozatot tette közzé:

    „Apánk, nagyapánk és dédapánk Rich DeVos békésen körülmények között otthoni környezetben a családjával körülvéve hunyt el 2018. szeptember 6-án, 92 éves korában.

    Apa mindenütt a pozitív hozzáállásáról volt híres, és mindenkit bátorított, akivel találkozott. Ilyen hozzáállással viszonyult a gyermekeihez és unokáihoz, és számtalan más emberhez a világon. Pozitivitása állandó motiváló erő volt, amely sokakat arra ösztönözött, hogy kiemelkedő változásokat hozzanak létre saját életükben és közösségeikben. Ő egy látnok vezető, motiváló példakép és egy igazi bajnok volt az emberek számára, akik az élet minden területén körülvették őt. Rich DeVos sok embernek sok dolgot adott, de nekünk egyszerűen Apa, Nagypapa vagy a Nagy Papa volt.”

     

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest