Az elsőfokú tárgyalás után a bíróság nem jogerősen összesen több mint 100 millió forint kifizetésre kötelezte a ScienNetet, amit egy 52 felperesből álló pertársaság perelt be.

    A törzsvásárlói rendszer pénzét 2009-ben zárolta a magyar hatóságok, adócsalási ügy miatt. Az 52 felperes azóta vár arra hogy kifizessék őket, összesen több mint 100 millió forintot.

    A ScienNet egy törzsvásárlói rendszert üzemeltetett, amelynek egykor 450 ezer tagja volt, közülük 80 ezer aktív ügynökkel. Az eredeti cég 2009 óta tetszhalott állapotban van, ugyanakkor törzsvásárlói rendszerét eladta a svájci Inlernet nevű cégnek. (A két cég tulajdonosai között átfedések vannak.)

    2015-ben Szegeden indított polgári pert az egyik tag és nyert, elszámolás alapján jogerősen 13 millió forintot ítéltek meg neki, amelyet végrehajtást követően meg is kapott. Ezután 2016 tavaszán állt össze 52 másik magánszemély pertársasággá és indítottak egy újabb pert, amely a Fővárosi Törvényszéken folytatódott.

    A pertársaság ügyvéde hozzátette: a ScienNet többek között végig azzal érvelt, hogy ők a törzsvásárlói rendszerüket eladták, de ezt az érvelést a bíróság nem fogadta el, hiszen 2009-ben zárolták a cég számláit, a követeléseket pedig nem adták el, ezért elszámolási kötelezettségük keletkezett.

    követelések összértéke nagyságrendileg 100 millió forint, a tagok személyenként 800 ezer forint és 20 millió forint közötti összegeket várnak vissza 2009 óta.

    Teljes cikk az Indexen

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest