Az Avon Products Inc. bejelentette, hogy Gustavo Arnal 2019 tavaszán válik a cég hatályos alelnökévé és pénzügyi igazgatójává (CTO).

    Arnal közvetlenül Jan Zijderveld az Avon vezérigazgatójának tartozik felelősséggel, mint a Végrehajtó Bizottság tagja. Jamie Wilson, az Avon jelenlegi pénzügyi vezetője úgy döntött, hogy lemond a teljes idejű ügyvezető szerepéről, és pályafutása következő szakaszában számos szakmai, üzleti lehetőséggel fog foglalkozni.

     

    „A Gustavo kritikus időpontban csatlakozik hozzánk, hiszen továbbra is építjük az Avont, hogy a digitális társadalom szépségvállalatává váljon a jövőben,” – mondta Zijd

    erveld. „Az ‘Open Up Avon’ tervünk kulcsfontosságú eleme, hogy 2021-re növeljük bevételeinket és nyereségünket, és biztosak vagyunk abban, hogy a Gustavo hasznos tagja lesz a vezetői csapatunknak.

    Gustavo Arnal több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a fogyasztási cikkek és a kiskereskedelmi vállalkozások stratégiai, működési és pénzügyi tevékenységek területén. Az Avon-hoz a Walgreens Boots Alliance-től (WBA) csatlakozik, ahol a nemzetközi divíziók és a globális funkciók vezérigazgató-helyettese volt. A WBA előtt az Gustavo Arnal több mint 20 évig dolgozott a Procter & Gamble-el.

    „Az Avon egy ikonikus márka, amely világszerte jelentős növekedést produkál a piacokon és a termékkategóriákban.” – mondta Arnal. „Az Avon a közelmúltban bejelentett átalakítási tervek miatt vonzott, melyek világos jövőképet és stratégiát mutatnak be a növekvő szépség kategóriákban, a feltörekvő piacokon és a közvetlen értékesítési iparág eredményeinek elérésére. Bízom benne, hogy együtt dolgozva Jan Zijderveld-el  és az egész Avon menedzsment csapatával egy sikeres átalakításban segíthetek, amely a részvényesek számára jobb eredményt fog adni. ”

    Az AVON története

    Az AVON története 1886-ban kezdődött, amikor az alapító David H. McConell New Yorkban California Perfume néven létrehozta vállalkozását. Az akkor 28 éves McConell erdetileg utazó könyvkereskedő volt és illatminták ajándékozásával próbálta népszerűsíteni könyveit. Rövid időn belül kiderült, hogy a parfümök sikeresebbek, mint a könyvek ezért kezdett kozmetikumok értékesítésével foglalkozni. A vállalkozás növekedésével Tanácsadónőket alkalmazott, ők szállították házhoz a megrendelt termékeket és szükség esetén hasznos tanácsokkal látták el a vásárlókat. 1939-ben a cég felvette az AVON Products Incorporated nevet, Shakespeare szülő városa Stratford Upon Avon után.

    Ma a világon több millió Tanácsadónő értékesíti az AVON termékeit. A cég magyarországi leányvállalata, az AVON Cosmetics Hungary 1990-ben, a demokratikus átalakulásokat követően az elsők között érkezett az országba. Töretlen sikerét elsősorban a több ezer magyar AVON Tanácsadónőnek köszönheti.

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest