Hogyan élhetjük túl az élet legnehezebb pillanatait? Kate Bowler azóta keres választ erre a kérdésre, amióta 35 évesen négyes stádiumú rákot diagnosztizáltak nála.

    Mély, szívszorító és meglepően vicces előadásában erre a kérdésre ad néhány lehetséges választ. Megkérdőjelezi a tételt, hogy „minden okkal történik”, és megosztja velünk nehezen megszerzett bölcsességét azzal kapcsolatban, hogyan értelmezhetjük a világot az után, hogy életünk hirtelen teljesen megváltozik. „Hiszem, hogy még ott a sötétségben is lesz majd valami szép, és hogy ott is lesz szeretet” – mondja.

    Három évvel ezelőtt az irodámban kaptam egy hívást, amelyben egy friss vizsgálat eredményét közölték velem. 35 éves voltam, és azt az életet éltem, amire vágytam. Hozzámentem a középiskolai szerelmemhez, és több évnyi gyermektelenség után végre teherbe estem. És aztán hirtelen lett egy Zach-ünk, néha tökéletes egyéves kisfiú, néha dinoszaurusz – hangulatától függően. De az, hogy ő volt nekem, tökéletesen illett hozzám. Megkaptam az első munkát, amire jelentkeztem az egyetemen, ezernyi meghiúsult álom földjén. És itt voltam én, az álommunkámmal, a kisbabámmal, és a férfival, akit Kanadából importáltam.

    Az egyenlőre angol nyelven megjelent könyvét Kate Bowler: Everything Happens For a Reason and other lies I’ve loved (Minden okkal történik – és más hazugságok, amiket imádtam) címmel Bill Gates is ajánlja. A könyvben az írónő próbál rájönni betegsége miértjére, és hogy miért pont vele történik ez. Gates véleménye szerint szívfacsaró, de mégis szórakoztató történet a hitről, és arról, hogy hogyan kezeljük saját halandóságunkat.

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest