A hétvégi vadászkirándulásról visszatérő család kilenc tagja tragikus körülmények között egy repülőgépbalesetben hunyt el.

    Sr. Jim Hansen és fiai Kirk és Jim Hansen Jr., valamint hat másik családtag halt meg, amikor repülőgépük a rokonok szerint Dél-Dakotában, Chamberlain közelében lévő mezőre zuhant.

    Tizenkét ember tartózkodott a Pilatus PC-12-őn, amely nem sokkal 12:30 előtt indult a Chamberlain városi repülőtérről az Idaho-vízesés felé vezető úton. A Chamberlain téli vihar figyelmeztetést kapott és az Országos Időjárási Szolgálat szerint a látótávolság 800 méter volt a repülőtéren.

    A repülőgép röviddel a felszállás után másfél kilométernyire a repülőtértől zuhant le, közölte a Szövetségi Repülési Igazgatóság a nyilatkozatában.

    A pilóta és a két gyerek a kilenc elhunyt között volt. A három túlélőt kórházba szállították – mondta Brule állam ügyvédje Theresa Maule.

    A balesetet a Brule megyei seriff hivatala vizsgálja az FAA és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Testület mellett. A baleset okát egyenlőre nem sikerült meghatározni.

    Hansens aktívan részt vett az Idaho Falls közösségben. Jim Sr. és két fia kiemelkedő pozíciókban szolgálták a Jézus Krisztus Egyházban.

    „A mentésben résztvevő nőknek és férfiaknak, az egészségügyi szakembereknek óriási dicséretet kell adni a hősies cselekedeteikért, amivel a szélsőséges időjárási körülmények között megmentették a túlélőket” – mondta Maule. „Egész közösségünk imádkozik az érintett személyek és családjuk iránt.”

    Őszinte Részvétünk a családoknak!Az MLMfigyelo.hu csapata 

    Forrás

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest