Az amerikai bíróság Mark Scottot bűnösnek találta a OneCoin-ban elkövetett 400 millió dollár pénzmosásában.

    A tárgyalás elején nyilvánvalóvá vált, hogy Mark Scottot bűnösnek fogják találni a kérdés csak az volt, hogy hány évre kell a rácsok mögé vonulnia.

    A tárgyalás lezárásakor kiderült, hogy Scott személyesen 50 millió dollárt kapott az OneCoin-tól, hogy végre hajtsa a pénzügyi műveleteket.

    Az Inner City Press ‘Matthew Lee elmondása alapján, Scott ítélethirdetése négy órán át tartott, ami szerint bűnösnek találták mind pénzmosásban, mind bankcsalásban.

    Scott 50 év börtönt kapott, és a büntetése letöltését a következő év február 21-ig kell elkezdenie. Az ítéletet hallgatás közben Scott felesége, Scott-tal együtt „sírni” kezdett. Scott jelenleg 51 éves.

    Scott ügyvédje jelezte, hogy fellebbezést fognak benyújtani.

    Mindeközben Bulgáriában ismeretlen emberek a OneCoin Szófia irodáját elkezdték kipakolni és kiüríteni. A Capital Weekly újságírója, Nickolay Stoyanov szerint egy rozsdás orosz UAZ-kisteherautó állt meg az iroda előtt, amit tele pakoltak „különféle irodai berendezésekkel és kellékekkel”.

    Az amerikai hatóságok szerint a OneCoin 4 milliárd dolláros pilótajátékot hozott létre, de a bolgár hatóságok eddig nem léptek fel a OneCoin ellen, legalábbis nem nyilvánosan.

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest