Nincs jobb módszer betegségek gyógyítására, mint korai észlelésük és kezelésük, még a tünetek megjelenése előtt. Ez a lényege az orvosi szűrési technikáknak, mint amilyenek a röntgen, az MRI és a vérvizsgálatok is.

    De van egy eszköz, amely fölött az orvosi elemzés lehetőségét nézve átsiklottak: a légzés. Julian Burschka technológus megosztja a légzéselemzés tudományának legfrissebb eredményeit – a kilégzett levegőben lévő illékony szerves vegyületek szűrését –, és azt, hogyan lehetne hatékony eszközként felhasználni betegségek felderítésére, előre jelzésére és végül megelőzésére.

    Hajlamos vagyok a legrosszabbat feltételezni, és ez a szokás néha megviccel engem. Pl. ha váratlanul korábban nem tapasztalt fájdalmat érzek a testemben, melyet nem tudok mire vélni, majd az elmém ezt hirtelen szívbetegséggé alakítja át, vagy a vádliizom-fájdalmat mélyvénás trombózissá. De idáig nem diagnosztizáltak gyógyíthatatlan betegséget nálam. Néha csak úgy ok nélkül fáj valami. De nem mindenki olyan szerencsés, mint én. Évente több mint ötvenmillió ember hal meg világszerte. Különösen a miénkhez hasonló magas jövedelmű gazdaságokban a halálozás nagy részét lassan kialakuló betegségek okozzák, a szívbetegség, a krónikus tüdőbetegség, a rák, az Alzheimer-kór, a cukorbetegség – csak hogy említsek néhányat.

     

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest