Shane Morand távozása az ORGANO-tól jelentős fordulópont az MLM kávé szektorban.

    Shane Morand az ORGANO-nál eltöltött idejéről és a jövőbeni törekvéseiről így írt az oldalán:

    „Bár az ORGANO-val való utazásom magasan kifizetődő volt, az elmúlt 5 év megoldatlan kihívásai arra késztettek, hogy más irányt vegyek. A kávé és a közvetlen értékesítés kiterjedt világa megannyi csodálatos és érdekes lehetőséget kínál… Egy utazás áll előttünk, amely meghaladja a puszta üzleti életet; ez egy út tele határtalan kapcsolatokkal, növekedéssel és kiaknázatlan lehetőségekkel. Együtt nem csak hálózatokat építünk; hagyatékot formálunk.”

    A mostani fejlemények közepette érdemes megjegyezni, hogy Shane Morand jogi eljárást indított Houstonban, Texasban az ORGANO Gold ellen. Ezek a jogi ügyek jelenleg a houstoni jogi hatóságok gondos felülvizsgálata alatt állnak.

    Itt érdemes megjegyezni, hogy Shane Morand már 2021 végén hirdette Trujivan-t és a Tycoon69 Ponzi-t, melyek gyorsan elhaláloztak, ezért 2022 közepén Dubaiban már az azóta összeomlott Decentra Ponzi rendszert ajánlotta.

    Ennek fényében elég érdekes ez a mostani bejelentés, hiszen már évekkel ezelőtt más cégeket ajánlott és felült a kripto ponzi hype vonatra.

    2023. november 27-én csatlakozott a LivePURE-hoz, ami egy hasonló kávés MLM cég, mint az Organo volt.

    Azt gondolom, hogy az ORGANO Gold a végnapjait éli, hiszen az elmúlt években minden jelentős vezető elment a cégtől és most az egyik alapítója is elhagyta a süllyedő hajót.

    Az ORGANO Gold forgalmi számai is azt mutatják, hogy hatalmas zuhanásban van a cég az elmúlt pár évben. Az indulás pillanatában hatalmas lendülettel kezdett a cég és 2013-ban már 215 millió dolláros éves forgalmat ért el. Ezt 2014-ben is sikerült megtartania és 214 millió dollárral zárták az évet. Azonban 2015-ben már a forgalmuk 30%-át veszítették el, ami miatt 150 millió dollárt értek el.A zuhanás 2016-ban folytatódott, ami már 50%-os csökkenést eredményezett és 75 millió dolláros forgalmat. 2017-ben tovább csökkent a forgalom 45 millió dollárig, amit 2018-ban újabb mélység követett és mindössze 30 millió dolláros éves forgalmat ért csak el az Organo Gold.

    Azóta ez a forgalom tovább csökkent és 2021-ben már csak 25 millió dollár volt az éves forgalmuk.

    Ez nem jelent semmi jót a jövőre nézve.

    Forrás: Business Insider

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest