2014 óta Afrikában az MLM iparág folyamatos növekszik és az 1,3 milliárd lakosnak köszönhetően nagy lehetőséget látnak benne az MLM cégek.

    Sok afrikai ország nem jelenik meg a WFDSA eladási statisztikáiban, mégis a hálózati marketing cégek próbálják bevenni Afrikát. Teszik ezt annak ellenére, hogy az infrastruktúra hiányosságokkal küzködik, a korrupció és a nyelvi akadályok óriásiak. Nehéz feladat, ami magas kockázatokkal jár, de hatalmas piacról van szó, aminek a meghódítása nagy lehetőségeket rejt.

    Afrika jelenleg egy kihívásokkal teli hely a közvetlen értékesítés számára. A lakosság mintegy 1,3 milliárd ember óriási piacot jelent az MLM cégek számára, de a látszat csal, mert az afrikai kontinens több részre szakadt, sok helyet polgárháború sújt és a korrupció mellett hatalmas éhínség jellemzi. Számtalan piramis és ponzi rendszer széles körű elterjedése miatt, a jó hírű MLM vállalatok számára nehézséget okoz a  piacok meghódítása.

    Dél-Afrika azonban másképp működik, hiszen az értékesítés 2014 óta folyamatosan javul, és 2017-ben elérte a 883 millió dollárt. Idén, azaz 2018-ban vagy jövőre 2019-ben az várható, hogy Dél-Afrika lesz az egyik milliárd dolláros piac az MLM iparágban.

    A legutóbbi WDSA értékesítési rangsorában Dél-Afrika 2017- ben a 25. helyet foglalta el, megelőzve Spanyolországot és Törökországot. 2017-ben csak 24 ország volt, ahol az értékesítés meghaladta az 1 milliárd dolláros határt, ehhez az elit klubhoz csatlakozhat Dél-Afrika. Ha kíváncsi vagy a listára, akkor ide kattintva megtudod tekinteni az országok forgalom szerinti rangsorát. Ezen kívül egyéb érdekes statisztikákat is találsz ezen az oldalon. Kellemes böngészést kívánunk!

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest