Jeff Altgilbers – 4life Research – Platinum Elite

    • Jeff Altgilbers 57 országban több, mint 700 000 munkatárssal rendelkezik.
    • 20 millió dollárt meghaladó havi csapatforgalom a 4Life termékekből.
    • A Network Marketing világának 100 legmagasabb jövedelmű vezetője közé tartozik, havi több mint 250 ezer dollárral.
    • A Network Marketingből származó összjövedelme meghaladja a 45 millió dollárt.
    • Több mint 100 dollármilliomos van az alsó vonalában.

    Jeff Altgilbersnek megjelent Magyarországon az Amazon Bestseller könyve „A csúcs meghódítása” címmel, amit az interjú végén lévő linkről ingyenesen letölthetnek az érdeklődők. A könyvben megtalálható a 90 napos csúcshódítási terv, ami Jeff Altgilbers sikerének a kulcsa.

    Ennek apropóján beszélgettünk Jeff-el, a Network Marketingben eltöltött több évtizedes tapasztalatáról, az útja során átélt nehézségeiről, a nemzetközi üzletépítéséről és a kezdetekről, az MLM „kőkorszakáról”.

    Fogadjátok nagy szeretettel a Network Marketing iparág egyik leghitelesebb emberével készült beszélgetést, aki boldogságban, harmóniában él családjával a Rocky Mountain lábainál, Tenesse álamban.

    Jeff Altgilbers interjú

    Hogyan kerültél kapcsolatba a Network Marketing üzlettel? Ki hívott meg téged?

    Egészen 1978-ig kell visszamenünk az időben, amikor egy barátom meghívott a Forever Living Products üzletbe. Nem tudtam semmit előtte az MLM-ről és tartsuk azt szem előtt, hogy ez az időszak az internet előtt volt, sőt minden előtti időszak volt. Csak a telefon és a postai levél, a levelező lap állt a rendelkezésünkre, amikor üzletet akartunk építeni.

    Mielőtt meghívtak mi volt a véleményed az MLM-ről?

    Nem volt semmilyen véleményem, mivel sem én, sem az első szponzorom nem értette az üzleti modellt. Azt értettem, hogy termékeket szükséges eladni és fogyasztókra is szükségünk van, ha pénzt szeretnénk keresni belőle. A koncepció, hogy értékesítési hálózatra van szükség akkor ismeretlen volt számomra.

    Hogyan kell elképzelni ezt az időszakot?

    Sokkal nehezebb volt akkor üzletet építen, hiszen nem volt ilyen egyszerű kapcsolatba lépni másokkal. Az egyik első kifejezés, amellyel a kezdés utáni első minősülésünket jellemeztük, az a „garázs minősülés” volt, ami azt jelentette, hogy nem csak a saját, hanem a forgalmazóink számára is raktárkészletet kellett tartanunk a termékekből. Az alsó vonalbeli munkatársak tőlünk vették át a rendeléseket, majd onnan juttatták el az ügyfeleikhez. Így mentek a dolgok évekkel ezelőtt. Az átvételek és kiszállítások ütemezése nehéz, és gyakran időigényes megpróbáltatás volt. Manapság ez már gyerekjáték, hiszen a rendeléseket a cég a raktárából közvetlenül az ügyfélhez szállítja.

    Egy másik dolog, ami kellemetlenségeket okozott, az az volt, hogy a cég fizetett a felső vonalbeli forgalmazóknak a forgalomért, majd annak a
    személynek a felelőssége volt kiállítani az általa szponzorált emberek fizetési csekkjét. Nem volt olyan, hogy minden forgalmazót közvetlenül a
    cég fizetett volna ki, és nem voltak a háttérirodában elérhető közvetlen kimutatások sem.

    Nem tűnik egyszerűnek a dolog. Úgy gondolom, hogy azóta sok pozitív változás történt az iparágunkban. Könnyebb ma üzletet építeni?

    Igen, ma sok minden könnyebb. A cégek által nyújtott non-stop támogatás mérföldekre van attól, amihez évekkel ezelőtt hozzászoktunk, ami a
    forgalmazók számára óriási előny, különösen, ha az idő megtakarításról van szó. Mert minden szállítási ügyeken és ügyfélszolgálaton megspórolt perc egy perc, amit marketingre lehet fordítani. Végülis az idő pénz.

    Jeff Altgilbers – Csődtől a gazdagságig

    Szerinted mi a sikered titka?

    Mindig is azt gondoltam a siker titkáról, hogy nincsen titok a sikerben. Sokan a legnyilvánvalóbb összetevőt mindig kihagyják belőle: Ez az emberekről szól!!! Együtt dolgozok a partnereimmel, hogy megtalálják a legjobb vezetőket.

    Egy átlagos embernek csupán tanítsd meg azt, hogy ki is ők valójában.  Ebben az esetben azt találod, hogy az emberek az életük során már felismerték ezt, vagy azt találod, hogy folyamatos tanulással nagyszerű vezetői képességekre tesznek szert. A legjobb vezetőim végig mentek ezen a folyamaton.

    Például megkérdeztem telefonon egy hölgyet, aki az egyik hirdetésemre jelentkezett Hawaii-ról, hogy „Kit ismersz, aki élvezettel csinálná a Network Marketinget?”, és ő elvezetett az egyik legsikeresebb hálózat építőhöz Japánba.

    Egy másik hölgytől, akit szponzoráltam Kanadában szintén megkérdeztem: „Kit ismersz?” Mesélt egy nőről Szingapúrban, de a kanadai hölgyet nem érdekelte a 4Life. Elkértem a szingapúri kapcsolat telefonszámát és egy ebédet egyeztettem vele. Odarepültem és 2 nap múlva már az üzletemben volt!

    Sok vezetővel megtettem ugyanezt és az üzletem a három frontom alatt nagyon mély lett. A mélység biztonságot ad! Te vagy a leggyengébb láncszem, ha csak magadra összpontosítasz.

    Büszke vagyok arra, hogy a három vonalamban több, mint 100 dollármilliomos van. Mégpedig azért, mert rendelkezünk egy ilyen magas minőségű termékcsaláddal és egy kiemelkedő jutalmazási rendszerrel, ami vezetőket nevel ki.

    Másik összetevője a sikernek, hogy rendelkezünk egy online rendszerrel, egy háttérirodával, amin keresztül másolhatóan lehet tartalmakat megosztani. Ezen kívül elérhetőek a képzési anyagaink – ebook, viedók formájában, hogy gyorsan lehessen másolni az üzletet. Ez a rendszer elengedhetetlen ahhoz, hogy ma valaki egy profi hálózatépítő legyen!

    Fontos számodra a személyiség fejlődés?

    Abban hiszek, hogy a személyiség fejlődés a legfontosabb az emberek számára. A saját csapatod soha nem lehet nagyobb a személyes fejlődésedtől. Évekkel ezelőtt a mentorom azt mondta nekem: „Jeff dolgozz keményebben önmagadon, mint a csapatodban.”

    Volt egy idő, hogy rossz gondolataim voltak, mert amikor elindultam a Network Marketingben teljesen összevoltam törve. Az addig felépített 10 éves cégemet és 2 bankszámlámat rövid idő alatt veszítettem el és csődbe mentem! Semmim sem maradt és nem tudtam hogyan fogok újra lábra állni.

    Aztán a Network Marketing jutott az eszembe. Mindig is játszottam a gondolattal, hogy hobbiként vagy másod állásként fogom működtetni. A rossz körlümények között készen álltam arra, hogy teljes mértékben elkötelezzem magam!  Amikor megtaláltam a 4Life-ot tudtam, hogy ez az egyetlen kiút a számomra, de egy vasam sem volt. Nagyon rossz kedvűen ültem a tornácon és feltettem magamnak a kérdést: „Mit tehetnék, hogy elinduljak?”.

    Észrevettem, hogy az egyetlen dolog, ami a csődbe ment vállalkozásomból megmaradt, az a rozoga kisteherautó az autó behajtómon. Felhívtam egy embert a roncstelepről, hogy jöjjön el és nézze meg mit adna érte. Megérkezett hozzám és azt mondta: „Adok érte 400 dollárt.”

    Elfogadtam és 200 dollárért termékeket vásároltam, hogy eltudjam kezdeni építeni az üzletet. Ma az üzletem havonta 20 millió dolláros forgalmat generál! ÉS csak 200 dollárral indultam!

    Jeff Altgilbers az üzletépítés kezdetén

    Jeff Altgilbers az üzletépítés kezdetén

    Szóval a személyes fejlődésem volt a legfontosabb, erre épült az üzletem. Határozottan emlékszem még a kezdetekre, amikor minden nap folyamatosan Anthony Robbinst hallgattam és jegyzeteltem. Gazdag környékeken sétáltam nagy álommal a fejemben, hogy az életem megváltozik. 3 hónappal később kerestem meg az első 5000 dolláros havi csekket az üzletből és 18 hónappal később betudtam költözni az akkori álomotthonba. A hit ereje ezt adja a számodra, amit Anthony milyen jól megtanított nekem.

    Kit tartasz a mentorodnak?

    Nos mindenkinek több szokott lenni, nem igaz? De Anthony Robbins-al kezdődött minden. A gondolatai belemásztak az agyamba és segített elengedni a múltba vetett hiteimet azzal, hogy azt mondta: „A múlt nem egyenlő a jövővel!”. Jim Rohn-ak és John Maxwell-nek is sokat köszönhetek, de Jézus tanításai igazán megmozgatnak, hiszen ő a legnagyobb alázattal vezetett.

    Miért a 4Life, mi teszi különlegessé ezt a céget?

    Hosszú távú passzív jövedelmet szerettem volna. Foglalkoztam már más cégekkel előtte és kerestem nagy pénzeket rövid idő alatt, de ez tipikusan úgy működött, mint egy rakéta. Gyorsan magasra emelkedett, majd a földbe csapódott. Tipikusan olyan üzletek voltak, mint a mostani Kripto-MLM átverések, csak a 90-es évek technikai háttereivel. Volt egy termék amit gyorsan eladtál, gyors pénzt kerestél belőle, de sokáig nem működött, mert nem volt valódi fogyasztás mögötte és egy idő után az új belépők elfogynak, a forgalom meredeken zuhan és a cég csődbe megy. Most ezt a sémát látom a Kripto-MLM cégeknél, hogy egy csábító ígérettel behívják az embereket, mert az mondják: „Munka nélkül is gazdag leszel”, de elteleik pár hónap, 1-2 év és az új belépők elfogynak, az árfolyam bezuhan, az emberek pedig elbukják mindenüket. Nem láttam még olyan céget Kripto-MLM területen, ami hosszútávon működött volna, mind eltűnnek. Nincs új a nap alatt az ilyen cégekkel kapcsolatban, csak a történet változik.

    Azt találtam, hogy egyes vállalatok megfeleltek az általam támasztott kritériumnak, de voltak olyan cégek amik jó vállalti vezetőkkel rendelkeznek, de termékcsaládjuk átlagos volt. Egyesek jó kifizetési tervvel működnek, de rossz a céges vezetőség.

    Úgy döntöttem, hogy hosszú távú otthont szeretnék magamnak, ahol megbecsülik és elismerik a munkámat. Egy olyan céget kerestem aminek a terméke egyedi, ami kitűnik a tömegből. Ez a 4Life-nál meg volt, hiszen a szabadalommal védett Transfer Factor molekulák nem találhatóak meg máshol a piacon. Ezek az „emlékező molekulák” az immunrendszer tapasztalatát adják át az egyik forrásból a másiknak, ahogy egy édesanya az anyatején keresztül adja át a gyermekének. A termékek immunrendszerre gyakorolt hatását klinikai tesztek igazolják.

    Így lett a 4Life az otthonom, ahol már 25 éve dolgozom.

    Megnyitottátok Kelet-Európát, mik a terveid és céljaid a közeljövőben?

    Az 1998-as indulásunk óta folyamatosan és stabilan növekedünk, de még nem vagyunk olyan óriásiak mint az Amway vagy a Herbalife. Célom az, hogy azoknak a vezetőknek segítsek, akik keményen dolgoznak hasonló sikerekért, mint amiket én elértem. Mindent megtennék értük, mindig a nagyon jó barátaim lesznek!

    Most nyitottuk meg Kelet-Európát és Magyarországot, ahol a termékeinket még nem ismerik. Szeretném,hogy Magyarországon minél több emberhez eljusson a transzferfaktor, mert a termékek segítségével változtatni tudnak az életminőségükön és hosszabb életük lehet.
    Ugyanakkor szeretném nekik felkínálni a lehetőséget, hogy annyi bevételük legyen, amennyit csak szeretnének az életükben, segíteni nekik elérni az álmaikat! Minden energiámmal azon vagyok, hogy ezt a piacot is naggyá tegyük és sok magyar vezetővel élvezhessük az élet nyújtotta örömöket.

    Nagyszerű embereket ismertem meg Magyarországról, mint Szilágyi Gergelyt, Pukanszky Fefet, Nagy Antalt és Gáspár Zsombort. Ők már az első hetekben példát mutattak és az európai TOP lista elejére ugrottak a munkájukkal. Nagyon szeretek velük dolgozni és nagyon büszke vagyok rájuk!

    Szóval még nem fáradtam el, de nagyon szeretek apa lenni és minden nap elvinni az iskolába gyermekeimet. Még most is folyamatosan dolgozom a vezetőimmel az egész világon és segítem őket az összes országban ahol jelen vagyunk.

    Nem vagyok híve a rangon alapuló „jogosultságoknak”, kiváltságoknak, főleg amikor egy vezető már nem dolgozik! Az elismerésnek egyenlőségen kell alapulnia és egy dolgon kell múlnia, a teljesítményen! Ünnepeljük azokat, akik részt vesznek a játékban!

    Milyen tanácsod lenne egy újoncoknak az MLM iparágában?

    Először keressen egy mentort vagy mentorokat magának. Szükség van egy coach-ra, aki segíteni és vezetni tud téged. Egy olyan emberre, aki már keresztül ment azokon a dolgokon, amik előtted állnak. A mentor segíteni fog elkerülni egy csomó hibát és gyorsítani fog az utadon, hogy elérj oda ahová szeretnél elérni.

    Másodszor időt kell adnod magadnak és türelmesnek kell lenned a növekedéshez. Azt gondolom, hogy ha valaki elindul vagy az üzlet elején van akkor fontos, hogy ésszerű elvárásokat támasszon. A növekedés törvénye működik, elég megnézünk egy veteményest, ez a mi szakmánkban is hasonló. Bele kell tenni az időt, a munkát és ha türelmes vagy, akkor az eredmények nem fognak elmaradni. Jönni fog a siker, és minél jobb minőségű emberek vannak a csapatodban, annál hamarabb látni fogod az eredményeket.

    Most jelent meg „A csúcs meghódítása” című Amazon Bestseller könyved magyarul. Miért érdemes elolvasni?

    Azért érdemes letöltenie a könyvet, mert a 40 éves szakmai tapasztalatomat adja át az olvasóknak. Segít nekik elkerülni az elkövetett hibákat, és megtudhatja, mi segíthet a siker felé vezető úton. A könyvben megtalálható a 90 napos csúcshódítási terv, aminek köszönhetően több mint 100 dollármilliomos lett a csapatban.

    Szerettem volna kedveskedni a magyar hálózatépítőknek, ezért az Amazon-os 12.99 dolláros ár helyett, most még mindenki ingyenesen töltheti le a weboldalamról. 

    Ingyenesen letölthető magyar nyelven Jeff Altgilbers könyve, elérhető a weboldalán: www.jeffaltgilbers.hu

    A 4Life-ról bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz.

     

    Könyvajánló

    Jeff Altgilbers: A csúcs meghódítása

     

    4Life Vezetők

    Szilágyi Gergely | 4Life

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest