Nagy Antal és Nagy Andrea – 4Life Diamond Affiliate

    Hogyan kerültél kapcsolatba a 4Life üzlettel? Ki hívott meg téged?

    A 4Life üzlettel nem a klasszikus – meghívásos – módon kerültem kapcsolatba, hanem egy nagyon tudatos, hosszantaró és alapos keresési folyamatnak köszönhetően, aminek az oka egyáltalán nem példa nélküli az ágazatban és talán azok számára is fontos tanulságot hordoz, akik szeretnének elindulni ebben az iparágban. A lényeg, hogy meguntam azokat a folyamatokat – vállalati és emberi oldalról egyaránt – amik gátolták a sikeres üzletépítést, ráadásul tudtam, hogy ezeken nem tudok változtatni. Kezdtem ebben elfáradni és meggyengülni, aminek egyenes következménye az lett, hogy a hitemet is kezdtem elveszíteni. Enélkül pedig ezt az üzletet nem lehet építeni és így jutottam el oda, hogy a sok csalódásnak köszönhetően már a befejezés gondolata is megfordult a fejemben, de a szerencse mellém állt, ugyanis épp ekkor kialakult egy kis kereső csapat – velem együtt négy fő –  azzal a céllal, hogy feltérképezzük a network marketing erősen felhigult piacát, vajon találunk-e olyan vállalatot, amelyik megfelel azoknak a szigorú elvárásoknak, amiket felállítottunk a cégválasztás során.

    A végeredmény az lett, hogy egy vállalat maradt a listán, ez pedig a 4Life volt.

    A 4Life előtt mit gondoltál a Network Marketingről? Ismerted egyáltalán?

    Ismertem, hittem és hiszek benne! Több, mint 30 éve vagyok vállalkozó – ennek oka az, hogy alkalmazhatatlan vagyok – és lassan 15 éve aktívan gyakorlom a hálózatépítést, amit tiszta szívvel ajánlok mindenkinek, aki változtatni akar az életén és ehhez eszközt, ill. megoldást keres. Az a meglátásom, hogy alkalmazottként esélytelen olyan életet élni, amilyet szeretnénk, ezért  arra van szükség, hogy az irányításod alá vond az életed és ennek első lépése pedig a saját vállalkozás indítása. Ehhez pont ideális vállalkozási forma a Network, mert mellék állásként, kockázat mentesen és minimális kezdőtőkével elindíthatod.

    A 4Life vállalatról egyébként nem hallottam ezidáig és érdekes felismerés volt, hogy közel 26 éves cégről beszélünk, de még csak a látóterünkbe sem került. Nagyon örülök, hogy a vállalat belépett az életünkbe, mert ilyen szintű vállalati és felsővonali támogató közegben még nem volt részem.

    Említetted, hogy vállalkozó vagy. Milyen területen dolgozol és mit látsz, miért érdemes egy nagyvállalkozónak is Network Marketinggel foglalkozni? Mi a kettő között a különbség?

    Az elmúlt 30 évben három hagyományos vállalkozói terület volt, ahol sikeres voltam nagyjából ebben a sorrendben: nemzetközi szállítmányozás, ingatlan fejlesztés és gasztronómia. Három teljesen különboző terület, amikhez egyáltalán nem értettem, de úgy voltam vele, ahogy a világ egyik leggazdagabb embere – Richard Branson – is megfogalmazta:

    “Nem számít, hogy nem értesz hozzá! Csak vágj bele és menet közben megtanulod!”

    Vállalkozó azért lettem, mert ahogy korábban már említettem nem tudok alkalmazott lenni! Voltam, próbáltam, nem megy! Az alkalmazottként eltöltött rövid időben rájöttem, hogy ha maradok, soha nem lesz olyan életem, amilyet szeretnék. Több pénzt és szabadon élvezhető életet akartam, de ezt nem láttam magam előtt.

    Az alkalmazotti státusszal sok bajom van, de megpróbálom egyszerűen megfogalmazni az alap problémámat. Amikor alkalmazott vagy, akkor nem te döntesz azokról a dolgokról, amik hatással vannak az életed minőségére, hanem a munkáltatód. Ez hatalmas probléma, mert tőle függ a pénzed, a szabadságod és a munkaidőd, holott ezek a te életed fontos kérdései, így tőled kellene, hogy függjenek! Gondolj bele, milyen sokan szeretnének több pénzt a munkájukért, hogy jobb életük legyen! Nem kapnak…….. Milyen sokan szeretnének több szabadságot, hogy többet lehessenek a családjukkal, vagy több időt tölthessenek a hobbijukkal…..? Ezt sem kapnak! Nem te döntöd el ezeket és azt sem, hogy hol, kivel és mennyi ideg kell dolgoznod.

    Azért akartam erről beszélni, mert szorosan összefügg a kérdéseddel, ugyanis a válalkozó is hasonló pronblémákkal kűzd azzal a különbséggel, hogy noha ő dönt a fentiekről, ezeket a döntéseket a vállalkozása sikeres mükődéséhez kell igazítania. Ennek köszönhető, hogy olykor 12-14 órát, vagy akár még többet dolgozunk a hét minden napján. A pénz jó esetben rendben van, de szabadság csak akkor van, amikor az nem veszélyezteti a vállalkozásod működését, tehát ez is egyfajta “rabság”. Azért ez jobban elviselhető, de ettől még a saját vállalkozásod szorításában élsz. Nem beszélve egy csomó más dologról, ami szintén teherként nyomja a vállad, mint pl.: alkalmazottak, járulékok, adózás, könyvelés, jogi ügyek, logisztika, tőke igény, stb……

    A Network ágazat teljesen más elven működik. A munka része egyértelmű, hogy elengedhetetlen, viszont szabad vagy és megválogathatod hol, kivel, mikor és mennyi ideig dolgozol, ráadásul egy saját vállalkozás elindításához képest értelmezhetetlenűl alacsony összegből be tudod indítani. A felelősség, amit a hátadon cipelsz, jelentéktelen egy hagyományos vállalkozáshoz képest és hab a tortán, hogy a vállalkozásod nem lesz keretek közé szorítva, mint ahogy az a legtöbbször előfordul. Mondok egy egyszerű példát, hogy mire gondolok: van egy éttermed, amiben száz vendéget tudsz leültetni és ehhez tartozik a konyha kapacitása. Hiába szeretnél kétszáz embert leültetni a nagyobb forgalom érdekében, helyek hiányában nem tudod megtenni és a konyha sem bírná. Ez a keret, annyit tudsz kivenni belőle, amennyit a keret enged, nem többet, tehát plafonja van a bevételeidnek.

    Na ebben is más a Network és itt nincs keret, ami határt szabna a bevételeidnek! Van még egy idézet, ami megmutatja a Network erejét és aki ezt érti, az mindent ért a Network erejéből és értelméből:

    “Inkább keresnék száz ember munkájából egy százalékot, mint a sajátoméból százat!” – John D. Rockefeller

    Ha az idézet második része igaz rád, tehát a bevételeid száz százalékban tőled függnek, akkor nem kell szépíteni a dolgot, bajban vagy. Miért? Azért, mert ha valami, pl. az egészségi állapotod romlása megakadályoz a munkavégzésben, akkor megszűnhet a bevételed és pont, de ha olyan bevétellel rendelkezel, amiről az idézet első része szól, akkor mindezt el tudod kerülni. És végső soron így tudsz szabadon élni, de ennek köszönhető az is, hogy belátható, ill. tervezhető időn belül felépül egy olyan vállalkozás, amiből ki tudsz lépni anélkül, hogy az a bevételeidet negatívan befolyásolná. Jogdíjszerű jövedelmed lesz, amiért egyszer megdolgoztál és életed végéig élvezheted a szabadságod. Én ezért szeretem ezt az iparágat és ezért ajánlom tiszta szívvel nagyvállalkozóknak is. Nem “csak” pénzed lesz, hanem egy teljesen független és szabad életed, ahol nem kell olyan dolgokkal foglalkoznod, amikkel nem akarsz.

    Mi teszi különlegessé a termékeiteket?

    A tudományos háttér, a klinikai tesztek, a szabadalommal védett egyedi technológia, a hatásmechanizmus és az a tény, hogy ezek a termékek csak nálunk, ill. kizárólag rajtunk keresztül kerülhetnek forgalomba. Megkérdőjelezhetetlen a termékek létjogosultsága és hatékonysága!

    Hogyan kezdtél neki az üzletépítésnek?

    Az üzletépítést – nem emlékszem pontosan – 2008-ban, vagy 2009-ben a párommal kezdtük el teljesen zöldfülüként az akkori élethelyzetünkből adódó némi kényszer kiséretében és egy nagy tradicióval rendelkező amerikai vállalatnál. Voltak előitéleteink, viszont mindenképp belülről akartuk megtapasztalni az MLM szakmát. Saját magunk akartunk hiteles képet kapni a folyamatokról és szerencsénkre nagyon jó kezekbe kerültünk, aminek köszönhetően pár év alatt egy sikeres üzletet építettünk fel. Sok embernek – akik így, vagy úgy segítettek az utunkon – tartozunk hálával és köszönettel. Van akiktől azt tanultuk meg, hogyan építs hálózatot és van akiktől azt, hogyan NE!

    Miről szól a munkád? Hogyan dolgozol?

    A munkám arról szól, hogy átlagos lehetőségekkel rendelkező embereknek segítek szintet lépni az életükben azáltal, hogy több pénzük, több szabadidejük és élhetőbb életük lesz! Keresem azokat az embereket, akiknek egészségügyi és/vagy anyagi problémái vannak. Ezen a két területen tudok közvetlenül segíteni, de ennek köszönhetően egy harmadik területet is érintünk, ami nem más, mint a minőségi szabadidő. Ez a három terület (egészség, pénz, szabadidő) felelős leginkább az életünk minőségéért, így amikor ezek rendben vannak, akkor minden esélyünk megvan egy boldog és kiegyensúlyozott életre.

    Amikor körülnézel azt láthatod, hogy a legtöbb ember lecserélné az életét egy másikra, mert nem úgy él, ahogy szeretne. Az emberek zöme messze a képességei alatt teljesít és sokan nincsenek tisztában azzal, hogy sokkal több van bennük, mint azt gondolják. El sem hiszik, hogy az ő életük is lehetne szebb, jobb és tartalmasabb a mostaninál. A legtöbben sajnos megelégednek a szürke hétköznapok nyújtotta álbiztonsággal és nem hiszik el, hogy ki tudnának törni a tömegek által élt sehova sem vezető középszerű életből. A munkám leginkább abból áll, hogy erre rávilágítok az embereknél és aki velem tart, annak segítek megvalósítani a legmerészebb álmait is!

    Mennyi időn belül értél el sikereket? Minek köszönhető a sikered?

     Az első nekifutásnál – 2008 környékén – néhány hónap leforgása alatt sikerült egy stabil üzlet alapjait lerakni, amely több éven keresztül sikeresen működött.

    A 4Life vállalat még nagyon friss, jelenleg az “alapozásnál” tartunk, de az látható már most, hogy Európa élmezőnyében vagyunk a csapattal.

    A sikerünk az őszinte, tiszta és egyenes kommunikációnknak, valamint az etikus üzletépítésnek köszönhető. Tényekre alapozott hiteles képet mutatunk a vállalatról, valamint a Network Marketing-ről, aminek köszönhetően sokan átértékelik az ágazatot megitélését és megértik a rendszer intelligenciáját.

    Mit lehet tudni a magyarországi piac nyitásról? Hol tart most és mi várható a jövőben?

    A magyarországi piacon már korábban megjelent a vállalat, de úgy gondolom, hogy az igazi időszámítás, az áttörés most kezdődik és pár éven belül mi is a nagy cégek táborát fogjuk erősíteni.

    Végezetül milyen jó tanácsot adnál egy most indulónak?

    Ebből elég sok van, de ez inkább attól függ, hogy kinek, mi a célja! Az okos cégválasztás elengedhetetlen, így ha valaki most keres vállalatot, akkor elmondanám neki milyen szempontokra figyeljen oda, hogy legyen nagyon alapos és körültekintő, mert sok árulkodó jel van, amik félrevezethetnek. Sok jó vállalat van és hiszem azt, hogy mindenki meg tudja találni a számára legkedvezőbbet.

    Amikor valaki mellettünk dönt, akkor a legfontosabb tanácsom az, hogy NE DOLGOZZ EGYEDÜL!! Használd a rendszert, a felsővonalat és az eszközöket! Legyen prioritás az üzleted, azaz a fontossági sorrendedben nagyon magason kell lennie, tedd bele a szükséges időt, kötelezd el magad minimum 18 hónapra és bízz a felsővonaladban! És még pár…….

    Elérhetőségek:

    Nagy Antal

    Kapcsolódó tartalom

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest