Szilágyi Gergely – 4Life Diamond Affiliate

    20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az értékesítés és a vezetés területén. Volt számítástechnikai szaküzlet vezetője, épített föl saját vállalkozást, több tízezer fős nemzetközi MLM hálózatot, és sikerre vitt tartalmi oldalakat, ahol több száz millió forint értékben értékesített online termékeket. Pénzügyi területen végzett munkája során az értékesítési folyamat és franchise rendszer átalakításával a kezdeti havi 50-100 ezer dolláros forgalmat 18 hónap alatt megtízszerezte és egy év alatt 10 millió dolláros forgalmat ért el a csapatával. Ahogy ő fogalmaz:

    Voltam lent és fent, mentem csődbe és álltam fel a semmiből, voltam alkalmazott és vállalkozó, ezért széles körű tapasztalattal rendelkezem a problémák felismerésében. Minden együttműködést a szívügyemnek tekintek, hogy a partnerem a lehető legtöbbet kapja a közös munkánk során.

    Hogyan kerültél kapcsolatba a Network Marketinggel?

    2004-ben egy számítástechnikai szaküzletet vezettem, amikor egy kosárlabdázó barátom megkeresett. Pár gondolatot megosztott velem a termékekről és az üzletről. Egyből szerelmes lettem az MLM-be, nagyon tetszett az üzleti koncepció. Gyorsan el is kezdtem építeni és 8 hónappal később, 2004. augusztusában felmondtam a munkahelyemen, mert már akkor több mint a dupláját kerestem a Network Marketingből. Az akkori cégemben Manager lettem és a forgalmam havi 4 millió forint körül alakult. Kiválló emberek lettek a csapatomban, akik a mai napig sikeres üzletemberek, pedig volt közülük 19 éves főiskolás is. Neki például nem volt pénze a 110 ezer forintos indulásra, de annyira akarta az üzletet, hogy 3 nap alatt előre eladta a termékeket és elindult. Nem voltunk szégyenlősek, a fitalos lendület vitt minket előre. Volt olyan, hogy házmestereket kerestünk meg, hogy hívják össze a napközben otthon található embereket és megmutatjuk nekik az egészségügyi termékeinket. Igen akkor még sokat bemutatóztunk, de akik otthon voltak, mindig vásároltak tőlünk 10-15 ezer forint értékben. Nagy kaland és nagy móka volt elindulni. A mai napig nagy szeretettel gondolok az első lépésekre.

    Miért választottad a 4Life céget?

    A 4Life cég egy tudatos választás eredménye volt. Az elmúlt időszakban független tanácsadóként segítettem az MLM-ben dolgozó emberek munkáját. Mentoráltam őket, szakmai támogatást kaptak, online jelenlét-, kommunikáció kialakítása történt meg náluk. Egy külsős szem, ami érzelemtől mentesen, kívülről látja a helyzetünket sok hasznos tanácsot tud adni. A sok évnyi tapasztalatom alapján azt vettem észre, hogy az emberek szeretnének egy jó hálózat tagjai lenni, de az elmúlt időszakban Magyarországot ellepték az átverések. A Network Marketing alapjaitól olyan messzire kerültek a kapzsi, pilótajátékosok, mint Makó Jeruzsálemtől. Ez talán szomorú is egyben, de lehetőség arra, hogy egy kiváló cég amihez csatlakozni tudunk az reményt ad a hálózatot kereső embereknek. Egy stabil, jó működő cég hosszútávú jövőképet tud biztosítani a számunkra. Így 5 kritériumot fogalmaztam meg ahhoz, hogy egy céggel elkezdjek együttműködni:

    1. Cég stabilitása
      Olyan céget kerestem ami már bizonyított, és megfelelő tulajdonosi háttérrel rendelkezik, akiknek a szakmai hozzáértését nem lehet megkérdőjelezni. Miért fontos ez? Mert amikor elkötelezed magad egy cég mellett és időt, pénzt, energiát nem kímélve felépíted az üzletedet, nem szeretnéd előlről kezdeni, mert a cég csődbe ment, mert a termékek minősége romlik vagy a kompenzációs tervet megváltoztatva a jutalékod a felére csökken. Tapasztalt vezetőket szeretnék a cég élén, mert rájuk bízom az életem egy részét, hiszen a cég partnereként náluk építem a jövőmet.
    2. Termékek innovációja, egyedisége
      Olyan terméket kerestem ami nem fog velem szembejönni egy másik Network Marketing cégnél, vagy éppen a boltok polcain. Nem egy új vitamin, ásványianyag, gyógynövény keveréket kerestem, ha nem olyan terméket ami tényleg nem található meg máshol annyira egyedi. Ez a 4Life Transfer Factor, ami mögött tudományos kutatások állnak, amit klinikailag tesztelnek és amit szabadalom véd, ezért csak a 4Life-nál vásárolhatod meg. Erről bővebben a magyar nyelvű oldalunkon olvashatsz: https://4lifetransferfactor.hu/
    3. Az európai piac időzítése volt beleértve a magyar piacot is
      A legideálisabb eset az, hogy ha terméket nem ismerik az adott piacon. Egyfajta „hűha” érzést kell az emberekben. Ez felelősségteljes munkával jár, hiszen te fekteted le az alapokat, de bőségesen megtérül a késsőbbiekben.
    4. Kompenzációs Terv (Jutalék kifizetés)
      Amikor azt látod, hogy a cég és a termék rendben van, akkor meg kell nézni a kompenzációs tervet, mert ezen még elcsúszhat minden. Különböző szempontok szerint érdemes megvizsgálni, hiszen sok fajtával találkozhatunk az MLM-ben. Erről írtam is egy könyvet 2018-ban, amit ingyenesen letölthetsz az oldalról. Azt tapasztaltam, hogy vannak olyan kompenzációs tervek ahol a pénz nem oszlik el rendesen és csak a felsőszinten lévő kevesek kapnak belőle, akik pedig most kezdik az üzletet nem keresnek jutalékot. Az is előfordulhat, hogy nagyon sok embert kell szponzorálnunk, vagy sok embernek kell lenni a csapatban, hogy elfogadható jövedelmünk legyen. A legnagyobb hiba az amikor egy cég úgy változtatja meg a kompenzációs tervét, hogy a jutalékok jelentős mértékben csökkennek, ezzel azért elég gyakran találkozunk egy bináris rendszernél.
      Egy kompenzációs terv akkor jó ha lépésről lépésre rak bele a munkába és rögtönn az elején jól fizet. Így egy új induló megfelelő munkával már az első napokban jutalékra jogosult, és addig amíg nem épül fel az üzlete tudja fedezni a termékfogyasztását, a kiadásait, valamint marad még pár 100 ezer forintja az életre.
    5. Üzletépítők támogatása
      Úgy látom, hogy vannak lehetőségek amik megfelelnek az első négy pontnak, de az ötödik ponton csúsznak el. Elindulnak a piacon, hirtelen megnövekszik a forgalmuk és sok ember csatlakozik hozzájuk, de a támogatási rendszer nincs mögéjük rakva. Lehet, hogy nem megfelelő az ügyfélszolgálat, akár hónapokat késnek a termékek vagy éppen nincsen semmi céges kommunikáció. A vezetők nem rendelkeznek képzési rendszerrel, ahová becsatlakozhatnak az újonan indulók, ezért amilyen gyorsan pár hónap alatt a magsba emelkedtek olyan gyorsan a földbe is állnak.
      Nálunk a 4Life-nál és a csapatunkban egy teljes körű támogatói rendszert kapsz, aminek a segítségével könnyen és egyszerűen tudsz tartalmakat megosztani, tovább küldeni másoknak. Igyekeztünk egy olyan rendszert kidolgozni, hogy heti pár órai munkával is működtethető legyen.

    Erről az öt pontról bővebben a cikk végén található videóban beszélek.

    Kivel dolgozol együtt?

    Az üzletépítés alapja, hogy legyen egy olyan ember akihez bármikor fordulhatunk, akivel bármit megbeszélhetünk, aki fogja a kezünket az utunk során. Nevezzük őt mentornak. Abban a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy egy olyan emberrel dolgozhatom együtt aki már felépítette az üzletét, őt Jeff Altgilbersnek hívják, aki egy MLM legenda.
    Szeretném figyelmedbe ajánlani Jeff Altgilbers Magyarországon megjelent, Amazon Bestseller könyvét „A csúcs meghódítása” címmel, amiben megtalálható a 90 napos csúcshódítási terv, a sikerének a kulcsa.

    Jeff Altgilbers: A csúcs meghódítása könyve ingyenesen letölthető a weboldalán: www.jeffaltgilbers.hu

    Az ő segítségével indult el Európában és Magyarországon a 4Life, és szeretném, hogy minél több emberhez eljusson a transzfer faktor, mert a termékek segítségével változtatni tudnak az életminőségükön és hosszabb életük lehet.
    Minden energiával azon vagyunk, hogy ezt a piacot is naggyá tegyük és sok magyar vezetővel élvezhessük az élet nyújtotta örömöket.

    Milyen értékrendet képviseltek?

    Az alapértékek örök útmutatást adnak arról, hogy hogyan éljünk eredményes életet, hogyan kössünk üzletet, mit tegyünk és azt hogyan tegyük. Ez az értékrend azon meggyőződésre épül, hogy egyfajta jobbító erő legyünk a világban. A „BE GREAT” – angol mozaik szó: Legyél Kiváló – vezérelvünk a tartós alapja üzletünknek, hogy legyen mibe kapaszkodnunk amikor elveszettnek érezzük magunkat, hogy hosszútávra tudjunk tervezni ha esetleg lassan haladnánk vagy esetleg kisebb viharba keverednénk.

    • B – Broad – mindedness – Felvilágosultság
      A felvilágosultság szintjét elérni, felvilágosultnak lenni olyan széleskörű gondolkodást jelent, amikor az egyén felismeri a korlátozó hiedelemrendszerének a határait és elkezd dolgozni rajta.
    • E – Effectiveness – Hatékonyság
      A hatékonyság az egyik legfontosabb fogalom, hogy a meghatározott célt a lehető legkisebb ráfordítással és a lehető legjobb eredménnyel érjük el.
    • G – Generosity – Nagylelkűség
      nagylelkűség egy nemes, emelkedett gondolkodású, fölényével vissza nem élő hozzáállás módot takar. Egy olyan gondolkodást, amikor önzetlenül adunk a saját erőforrásainkból másoknak, hogy elkezdjenek bízni önmagukba és elkezdjenek a korlátaikat túl szárnyalva felemelkedni a saját szintjükről.
    • R – Responsibility – Felelősség
      A felelősségvállalás az első lépés a szabadsághoz vezető úton. Az egyik legfontosabb döntés, hogy teljes felelősséget vállalunk a tetteinkért, mindenért, amit eddig elértünk az életben, és amit el szeretnénk érni a közeljövőben.
    • E – Excellence – Kiválóság
      A kiválóság az a tulajdonság, amikor valaki jobban teljesít az átlagnál. Az üzleti életben a kiválóság elérése áldozatok sorozatával jár, mert olyan dolgokat teszünk meg amit a legtöbb ember nem hajlandó elvégezni.
    • A – Authenticity – Hitelesség
      A hitelesség a létezésnek egy olyan magas minőségi szintje, ami tiszteletet és bizalmat eredményez irányunkba más emberek felől. Hitelesnek lenni azt jelenti, hogy személyünkben, cselekedetünkben és tetteinkben az őszinteségre törekszünk, nem hazudunk és nem állítunk hamis információkat, mert ha kiderül, hogy nem voltunk őszinték akkor az az addig rólunk kialakított kép széteséséhez vezet.
    • T – Teamwork – Csapatmunka
      A nagy teljesítmények mögött mindig csapatmunka rejlik. A csapat sportok mögött, de még az egyéni sportok kimagasló teljesítménye mögött is több ember munkája áll. Edzők, masszőrök, étkezési tanácsadók, mentálhigiéniás szakemberek és barátok, barátnők, férjek, feleségek támogatása, segítsége, munkája a kiemelkedő eredmény, hogy a sportoló a nyugodt körülmények között a maximális teljesítményre legyen képes.

    Az itt felsorolt értékek elérhetőek és fejleszthetőek saját magunkban. Önismereti munkával, motivációink és érzelmeink megismerésével, kifejezésével saját magunk is egyre kiválóbakká válunk, miközben a környezetünkben is egyre könnyebben megtaláljuk a nagyszerű személyiségeket. A csapatunk és a támogató rendszerünk ezt nyújtja a minket választó emberek számára. Egy jó közösséget, ahol megünnepeljük egymás siekreit, segítünk a másiknak, miközben jól érezzük magunkat az utunk során.

    Mivel zárnád a gondolataidat?

    Szeretném a hitvallásomat megosztani az olvasókkal, mert hiszek a szív szabadságában, a nemes eszmék megteremtőjében. Hiszek a gondolat erejében, az emberi fejlődés, a tudomány megalkotójában. Hiszek abban a tényben, hogy minden ember olyan életet él, amilyet az elméjét uraló gondolatok megengednek a számára. Az életed olyan lesz amilyenné te teszed!

    Legyetek bátrak és tegyétek meg az első lépést! A jólét egy gondolattal kezdődik!

    Elérhetőségek:

    Miért a 4Life?

    Kapcsolódó tartalom

    A 4Life elindul Magyarországon

    Jeff Altgilbers | a 45 millió dolláros MLM legenda | MLMfigyelő Interjú

    Jeff Altgilbers: A csúcs meghódítása

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest