A Magyar Nemzeti Bank Piacfelügyelete figyelmeztetést adott ki a Smart Crypto Note (SCN) kriptovaluta MLM cégre, ami a Blockchain Solutions Zrt. égisze alatt működik.

    Az MNB hivatalos közleménye a Smart Crypto Note (SCN) kriptovaluta MLM cégről:

    „A Blockchain Solutions Szolgáltató és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság az MNB által vezetett nyilvántartásokban nem szerepel, felügyeleti engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység Magyarországon történő végzésére nem jogosult.”

    Ide kattintva olvasható az MNB oldalán a figyelmeztetés (az új oldalon vidd rá az egeret a Blockchain Solutions Zrt. -re, és egy felugró ablakban olvasható a bejegyzés). 

    Ez az állásfoglalás az MNB részéről csak annyit jelent, hogy még mindig nem vizsgálja rendesen a kriptovaluta vállalkozásokat, köszönhető ez annak, hogy Magyarország jelenleg nem rendelkezik a kriptovaluta piaccal kapcsolatos törvényekkel. Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy jelenleg egy hatalmas joghézag tátong a kriptopiacon, amit sok kapzsi ember szeretne kihasználni, elég csak a nem olyan régi 27 milliárdos FirstCoin csalásra gondolni, ahol magyar tulajdonosok károsítottak meg több tízezer embert a világon.

    Az MNB ebben a Smart Crypto Note (SCN) közleményében azonban felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a Blockchain Solutions Zrt. em rendelkezik olyan engedélyekkel, melyekre hivatkozva pénzt gyűjthet, fektethet be vagy bármely más módon kamatoztathat. Ha pedig ezt megsértik és mégis valamilyen formában pénzgyűjtés folyik, akár abban a reményben, hogy később azt kamatokkal növelve adják vissza, akkor megsértik a felügyeleti engedélyhez kötött tevékenységet. Ebben az esetben az MNB piacfelügyeleti eljárás keretein belül mebüntetheti a céget, sőt az új magyar törvények szerint azok az emberek akik tovább ajánlják a rendszert, szintén pénzbüntetésre számíthatnak.

    A Smart Crypto Note (SCN) prezentációit és weboldalát megtekintve azt láthatjuk, hogy bizonyos mennyiségű bitcoinért cserébe SCN és FRH coinokkal ajándékoz meg a cég, melyeknek az értéke egyszer felemelkedik az ígéretek szerint.

    Nem kell közgazdasági végzettség ahhoz, hogy kijelentsük azt a tényt, hogy amit ígérnek az tisztán spekuláció! Semmi garancia nincs arra, hogy az árfolyam hogyan fog viselkedni, ezért ide csak olyan pénzt tegyünk aminek a részben vagy egészben való elvesztése nem fáj a számunkra!

    Az elmúlt években számtalan rossz példa volt, gondolok itt a OneCoin, BitConnect és a legutóbbi FirstCoin csalásra, ahol milliárdokkal tűntek el a tulajdonosok.

    Érdemes tájékozódnunk, mielőtt egy ismeretlen piacra tévedünk, ezért figyelmedbe ajánljuk az alábbi két cikkünket a témával kapcsolatban:

    Kapcsolódó tartalom: Kriptovaluták az MLM-ben a meggazdagodás új forrása vagy a csalás melegágya?

    Kapcsolódó tartalom: 27 milliárd forintot lophattak el a FirstCoin kriptovaluta csaló magyar tulajdonosai

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest