A Német Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (BaFin) a Karatbit Alapítvány ellen szüneteltetési és megszüntetési parancsot adott ki a KaratGold kriptovaluta kibocsátása miatt, ami nem rendelkezik az országban szükséges engedélyekkel.

    A törvény szerint a közigazgatási rendelet azonnal hatályos és végrehajtható, bár továbbra is bírósági felülvizsgálat tárgyát képezheti. A Német Pénzügyi Felügyeleti Hatóság rendelete értelmében az alapítványnak “fel kell számolnia az elektronikus pénzszolgáltatásait”.

    A Német Pénzügyi Felügyeleti Hatóság közlemény IDE KATTINTVA olvasható.

    Ugyanezen a napon a Dél-afrikai Pénzügyi Hatóság (FSCA) is figyelmeztette a fogyasztókat, hogy kerüljék el a Karatbars International GmbH nevű német cég befektetéseit, amelynek fő terméke egy állítólagos aranyfedezetű KaratGold nevezetű kriptovaluta. Az FSCA szerint tájékoztatást kaptak arról, hogy a Karatbars International GmbH a WhatsAppon keresztül kínál befektetéseket az ügyfelek számára. A Karatbars International GmbH székhelye Németországban található, és nem rendelkezik pénzügyi tanácsadás nyújtására szolgáló engedéllyel Dél-Afrikában.

    Az FSCA közleménye IDE KATTINTVA olvasható.

    Mindkét szabályozási figyelmeztetés azután jött, amikor a befektetők rájöttek, hogy a Karatbars legutóbbi KBC ICO-jával becsapta őket. A Karatbars kriptovaluta kínálatának részleteiről először 2018 februárjában hallottunk. Idén júliusban egy népszerűsítő hype esemény után a KBC követte a tipikus MLM cégekben árult kriptovaluta altcoin-pályát, azaz gyorsan elértéktelenedett.

    A CoinMarketCap grafikonja szerint az árfolyam jól láthatóan rövid idő alatt összeomlott:

    Az esemény előkészítésében a Karatbars tulajdonosa és vezérigazgatója, Harald Seiz megígérte a befektetőknek, hogy képesek lesznek befektetéseiket 1 grammra aranyra cserélni. Ez azonban soha nem történt meg. Azt gondolják sokan, hogy a Seiz és a Karatbars legnépszerűbb társult promóterei milliókat vettek fel a KBC ICO során.

    Az MLMfigyelo.hu véleménye szerint nincs szüksége a kriptovaluta piacnak MLM-ben működő cégekre. A kriptovaluta piac egy önszabályozó rendszer, ami a kereslet – kínálat szerint állítja be az árfolyamokat. Az kriptovaluta MLM cégek a promóciós időszak alatt nagy mennyiségben adnak el kedvezményes kezdőcsomagokat a tagok számára, ezzel mesterségesen felpumpálva az árat és ha még ki is mennek a valós piacra ott a kegyetlen valósággal szembesülnek a befektetők. Egész egyszerűen vérengzés következik be, hiszen a piac azonnal beárazza az addig mesterségesen felfújt MLM kriptovalutát és a gyors elértéktelenedés felé indul az árfolyam.

    Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a kirptovaluta piac, különös képen az MLM-ben működő cégek esetében egy nagyon kockázatos terület. Ide csak olyan pénzt fektessünk be aminek a részben vagy egészben való elvesztése nem fáj a számunkra!!! Mondjanak bármit is az „éhes” ügynökök, hogy ez a legjobb kereskedő robot vagy éppen ez az új tuti kriptovaluta!!!

    Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni a témához kapcsolódó cikkeinket:

    Kriptovaluták az MLM-ben a meggazdagodás új forrása vagy a csalás melegágya?

    MNB figyelmeztetés a Smart Crypto Note (SCN) kriptovaluta MLM cégre

    27 milliárd forintot lophattak el a FirstCoin kriptovaluta csaló magyar tulajdonosai

     

    Érdemes elolvasni a témában a Bitcoinbazis.hu cikkjét:

    Karatbars: egy újabb OneCoin a láthatáron?

    Forrás

     

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest