A Network-Karriere cikke alapján a Lavylites 600 ezer euróval tartozik a TOP vezetőjének Cidney Nowak-nak.

    Dennis Nowak 2014-ben csatlakozott a Lavylites céghez és a leggyorsabban növekvő csapatot hozta létre. Üzlete 20 ezer értékesítőből és több mint 50 ezer ügyfélből állt, ami stabilan 1,6 millió eurós forgalmat eredményezett ezzel a cég legsikeresebb, első számú üzleti partnere lett.

    2019 nyarán Dennis Nowak a Lavylites képviseletét és üzleti pozícióját átadta lányának, Cidney-nek a Lavylites vezetőségével együttműködve (ez a network marketing területén nem szokatlan, ha a cég beleegyezik). Az azóta eltelt időszakban a lánya Cidney képviselte a Lavylites céget és több rendezvényen megjelent, ahol a vezetés elismerte. Erről újság cikkek is megjelentek.

    Dennis Nowak szerint a Lavylite alapítója, Jakabovics Tibor indoklás nélkül leállította a jutalékok kifizetését Cidney Nowak Lavylites forgalmazónak.

    A folyamatos figyelmeztetések/fizetési felszólítások ellenére semmi sem történt az elmúlt időszakban, a jutalékszámlák hónapok óta továbbra is zárolva vannak.

    Időközben a kifizetetlen jutalék elérte a 600 ezer eurót (210 millió forintot) és minden hónapban 60 ezer euróval (21 millió forinttal) növekszik.

    Dennis Nowak és lánya Cidney nem vár tovább és az ügyvédeikhez fordultak, hogy keresetet adjanak be a Lavylite alapítója, Jakabovics Tibor ellen a magyarországi bíróság előtt.

    Jakabovics Tibor a 2020 május 5-én a Network-Karriere kérdésére – amiben a  Nowak-jutalék-számlák befagyasztásának okaira vonatkozóan kérdezték – írásban a következő választ adta:

    „Vita van ezzel a fiókkal kapcsolatban. Ez azonban egy belső probléma, és nem találjuk megfelelőnek a nyilvános vitát. Mi, mint cég, szilárdan hiszünk abban, hogy ezt a problémát néhány héten belül meg lehet oldani a társaságon belül. ”

    A válasz után négy héttel később Cidney Nowak szerint a Lavylites oldaláról semmi sem történt, amely hozzájárulhatna a nyilvános peres ügyek elkerüléséhez.

    Sőt a Lavylites körökből származó információk szerint nem csak Nowak-ék jártak így, ha nem 4 további Lavylites felső vezető jutalékszámláját blokkolták

    Az eredeti cikk német nyelven itt olvasható: Network-Karriere

    A Lavylites cég és alapítója a hírekben zsarolás miatt

    2020. május 28-án látott napvilágot az a hír az Index.hu oldalán, hogy több százmillió forintot zsarolt ki egy magyar feltaláló üzletembertől az ügyvédje. A zsarolót és társait a minap a Terrorelhárítási Központ emberei fogták el, az ügyben bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények miatt nyomoznak. Amikor utánajártunk, ki az állítólagos feltaláló, hogyan gazdagodott meg és miért válhatott zsarolhatóvá, egy krémekre, spray-k értékesítésére épülő sokmilliárdos nemzetközi multilevel-marketing hálózatot találtunk.

    Az üzletember remek kapcsolatot alakított ki olyanokkal, akik valóban feltaláltak valamit, ő pedig egy kreatív stábbal terméket csinált belőle: dizájnt, hihető szöveget, egyszóval eladhatóvá tette az árut, ehhez értett.

    2013-2014 környékén jelent meg a színen Jack, az ügyvéd. A megoldó-és végrehajtóember. Jack egy magyar ügyvéd, ez a valódi keresztneve. „Édesded, de nagyon rámenős, maffiózó habitusú fószer” – valaki így jellemezte az ügyvédet, aki idővel Tibor bizalmasa lett.

    Az elbocsátásoknak azonban áruk volt: a nagy titkok kitudódtak. Nem sokkal azután, hogy 2016 tavaszán Tibor – Jack segítségével – megvált a nekik dolgozók nagy részétől (ez volt az a bizonyos irodai incidens, amiről a cikk elején írtam), az akkor még független Figyelő hetilapban megjelent egy cikk a feltaláló üzleti birodalmáról. A Figyelő utánajárt, és kiderült: a szabadalmi hivatal adatbázisában van ugyan egy antiguai lakcímmel bejelentett védjegyoltalom, de az csak a Tibor cége által forgalmazott terméket és annak logóját védi, a termék tulajdonságait nem.

    A lap újságírója észrevette azt is, hogy 2015-ben valóban beadtak egy szabadalmi igényt, de ezt sem a csodasprayre vagy krémre, hanem egy szerves molekulák spektrumának a mérésére szolgáló berendezésre, amely ideiglenes oltalom alatt áll.

    A Figyelő még 2016-ban megpróbált utánajárni a magát következetesen feltalálóként aposztrofáló Tibor szakmai pályafutásának is, de a férfi múltjáról mindössze annyit tudtak meg, hogy Veszprémben 1988-ban és 1991-ben vegyipari mérnöki diplomákat szerzett. Tudományos munkáknak, publikációknak online nem leltek a nyomaira.

    „Ha Jack megharagszik, azt senki sem köszöni meg” – mondta az ügyvédről egy ismerőse, aki szerint valójában kódolva volt, hogy idővel Tibor és a jobbkeze is összerúgta a port.

    JACK ELHITETTE TIBORRAL, HOGY HÁZKUTATÁST FOGNAK NÁLA TARTANI, EZÉRT TÖBB OLYAN ADATHORDOZÓT IS ELKÉRT TŐLE, AMELYEN ÜZLETI ÉS SZEMÉLYES TITKOK VOLTAK. JÓLLEHET VÉGÜL NEM VOLT HÁZKUTATÁS, JACK NEM ADTA VISSZA AZ ADATHORDOZÓKAT, HANEM AZT HAZUDTA, HOGY AZOKAT A DUNÁBA DOBTA, NEHOGY TIBORNAK BAJA LEGYEN BELŐLE.

    Bár az ügyészségi közleményben nincsen benne, hogy mindez mikor történt, de az előzmények ismeretében ez valamikor 2015 környékén történhetett, hiszen akkor valóban folyt egy NAV-os nyomozás, ami érintette Tibor bizniszét, de gyanúsítottja nem volt.
    Az ügyvéd hozott létre különféle cégeket, ahová saját (és nem Tibor) bizalmi embereit ültette és így legalább százezer eurót lopott el a főnökétől. De ha hinni lehet a nyomozóknak, akkor nem ez a százezer euró volt a lényeg, hanem az a több százmillió forint értékű vagyonelem (gyémánt, készpénz, ingatlan), amit 2017 után nyúlt le Jack egykori gazdájától, akit – miután összevesztek – megzsarolt, vélhetően azokkal az „üzleti” titkokkal, amivel a „feltalálónak” ártani tudott volna.

    Forrás:

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest