Az Olaszországi Verseny- és Piacfelügyelet (AGCM) 2021. január 25.-én kiadott sajtóközleménye szerint újabb 3 millió euróra büntette a Lyoness-t és annak jogutódait tiltott piramisjáték szervezése miatt.

    Az AGCM szerint a myWorld Italia és a Lyconet Italia értékesítési rendszere azon túl, hogy átláthatatlan, félrevezető módon népszerűsít a piramisjátékra épülő értékesítési rendszert, ezzel megsértve több fogyasztói jogszabályt.

    A vizsgálat lehetővé tette annak megállapítását, hogy a két vállalat által elfogadott promóciós rendszer csak látszólag működik cashback szolgáltatásként. A valóságban az egyre nagyobb számú ügynök felvételére kötelez, akiknek jelentős összegeket kell kifizetniük a Lyconet Program meghatározott termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlásához, és a Shopping-pontok fő szempontja a kompenzációs tervben meghatározott szintek elérése és fenntartása. Az AGCM vizsgálata során kiderült, hogy a Lyoness olaszországi bevételeinek csupán 16% -a a cashback-el kapcsolatos vásárlás, a többi forgalom közvetlenül a belépők befizetéseiből/befektetéseiből történik.

    A bizonyítékok fényében a hatóság 3 millió eurós pénzbüntetéssel sújtja a Lyoness jogutódjait és felszólítja őket a tevékenységük befejezésére.

    Az Olaszországi Verseny- és Piacfelügyelet (AGCM) sajtóközleménye IDE KATTINTVA olvasható.

    2018-ban egy hasonló eljárás után a Lyoness blokkolta az olasz utalvány-befektetési programhoz való hozzáférést, aminek köszönhetően az egész hálózat összeomlott Olaszországban és így 2019 februárjában 53 millió euróban rögzítették a veszteségeket.

    Forrás:

    Kapcsolódó tartalom:

    A Lyoness bajba került Olaszországban, ezért 3.2 millió EUR büntették

    A Lyonesst piramis játéknak minősítették Lengyelországban

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest