A Tupperware Brands Corporation bejelentette, hogy csődvédelmet kér maga ellen. A cég kijelentette, hogy az eljárás során bírósági jóváhagyást is kér a működés folytatásához, és értékesíteni szeretne a márka védelme érdekében.

    A cég részvényei 15,8%-kal 43 centre estek a tőzsde zárásakor és végül 57%-os mínuszban zártak.

    Az 1946-ban Earl Tupper vegyész által alapított vállalat népszerűsége az 1950-es években robbant be, amikor a háború utáni generáció nőtagjai „Tupperware-partikat” tartottak otthonukban, hogy élelmiszer-tároló edényeket áruljanak.

    A világjárvány fellendítette az eladásokat, mivel a családok otthon voltak, többet főztek és sok ételt készítettek. Azonban az utóbbi időszakban az eladások csökkentek.

    2020-ban a vállalat bejelentett egy üzleti tervet, amelyről úgy gondolta, hogy javítja a költségstruktúráját, a működésből származó pénzáramlást és refinanszírozza az adósságát. 2023-ban pedig átstrukturálta adósságkötelezettségeit a hitelezőinél.

    A csődeljárásban a vállalat 500 millió – 1 milliárd dollár közé becsüli az eszközeit és 1–10 milliárd dollár a becsült kötelezettség, amivel a hitelezőinek tartozik.

    „Ha a Tupperware csapatunk elkötelezett tagja, eladja, főzésre használja, vagy egyszerűen csak szereti Tupperware termékeinket, a mi családunk tagja” – mondta Laurie Ann Goldman, a Tupperware elnök-vezérigazgatója. „Azt tervezzük, hogy a folyamat során továbbra is olyan kiváló minőségű termékekkel szolgáljuk ki értékes vásárlóinkat, amelyeket ők szeretnek és amiben megbíznak. Az elmúlt néhány évben a vállalat pénzügyi helyzetét súlyosan befolyásolta a kihívásokkal teli makrogazdasági környezet. Ennek eredményeként számos stratégiai lehetőséget megvizsgáltunk, és megállapítottuk, hogy ez a legjobb út amit választhatunk. Ennek a folyamatnak az a célja, hogy alapvető rugalmasságot biztosítson számunkra, miközben stratégiai alternatívákat keresünk annak érdekében, hogy támogassuk átalakulásunkat egy technológiailag irányított vállalattá, amely jobb helyzetbe kerül az érdeklődő felek kiszolgálására.”

    A Tupperware-ról bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz.

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest