Az elmúlt időszakban nagy vihart kavart Holton Buggs szerepe az IQ Legacy körül, amiről mi is írtunk (ide kattintva olvasható). Most újabb kérdőjelek jelentek meg a kriptovaluta robotot értékesítő cég körül. Vajon legális üzletnek minősül-e Amerikában az IQ? 

  Amerikából jelenleg az IQ Legacy cég nem nyitott a forgalmazók számára, de sok amerikai network marketing vezető, mint például Mike Sims és Jeremy Roma részt vesznek az IQ Legacy-ban.

  Az IQ Legacy fő terméke/ szolgáltatása egy kereskedési robot, és a rendszer tagjainak Bitcoinban kell fizetni az induló csomagért és a havi előfizetésért.

  Kevin Thompson amerikai MLM ügyvéd szerint:

  Fontos megemlíteni, hogy a SEC (amerikai MNB) útmutatása a „Bróker-kereskedők” témájára is kiterjed. Alapvetően, amikor egy vállalkozás a digitális eszközértékpapírok kereskedését segíti elő, a vállalkozásnak regisztrálnia kell a SEC-nél. És ha valaki „részvények kereskedelmével foglalkozik mások számláján …”, akkor őket Brókerekként kell nyilvántartani. Ezen a területen kis lyukat ütnek a „kereskedési robotok” vagy a „másodlagos számlák” tükrözése kereskedési szempontból másik számlára. Mindkét esetben, ha egy ember vagy egy algoritmus végzi a kereskedelmet, szükség van egy brókerengedélyre.

  Kevin Thompson véleménye szerint az amerikai vezetők kockáztatnak a kereskedési robot értékesítésekor, ha nem rendelkeznek közvetítői engedéllyel.

  Magyarországon és világszerte mire számítsunk?

  Számos országban ezek a lehetőségek nem szabályozottak. Magyarország ebből a szempontból egy szigorúbb szabályozás alá esik. Nálunk is vizsgához kötik a pénzügyi termékek értékesítését. Az engedély nélkül működő cégek és magánemberek is pénzbüntetésre számíthatnak. Ebből a szempontból az IQ Legacy azért érdekes, mert a kriptovaluta piacon tevékenykedik. Ha ezzel szeretnénk foglalkozni, akkor kérjük ki a hivatalos kormányszerv álláspontját mielőtt komoly szankciókba ütközünk. Az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) 2018-ban szigorította a pénzpiacokra vonatkozó előírásait, mivel a kisbefektetőknek kínált opciók jelentős befektető védelmi aggályokat vetnek fel.

  A kriptovaluta piac, a robot kereskedelem pedig a legkockázatosabb befektetés ma a világpiacon, ezért januárban készülünk egy teljes szakmai cikkel, amiben áttekintjük az IQ Legacy működését, termékét és szakmai hátterét.

  Addig ide kattintva tudod elolvasni a Kriptovaluta piacról készült teljes szakmai elemzésünket.

  Szólj hozzá Facebookal

  Pin It on Pinterest