A Lyconet (Lyoness) cég felkerült az Oroszországi Központi Bank illegális vállalatainak feketelistájára, mivel a Lyconet „piramisjáték jeleit” mutatja.

    A Központi Bank kijelenti, hogy a Lyconet „illegális tevékenységet” folytat, ezért 2021. június 1 -jén felkerül a listára. (A figyelmeztetés orosz nyelven IDE KATTINTVA olvasható)

    A Lyconet (régebben Lyoness) részei közé tartoznak a myWorld és a CashbackWorld leányvállalatok.

    Az mlmfigyelő oldalon már írtunk arról, hogy figyelmeztetést adtak ki a cég ellen több országban: Lengyelország , Olaszország , Norvégia , Svájc és Görögország. Sőt valahol több milliárd forintra büntették már a céget, mivel a vizsgálatok folyamán kiderült, hogy a cashback formájában történő vásárlások, halasztott kedvezményének megszerzése valójában másodlagos szempont a gazdasági bevételnek, mivel az összes bevétel körülbelül hatodának (16%-nak) felel meg. Aki anélkül, hogy belépett volna a piramisba, úgy gondolta, hogy nagy összegeket fog keresni, csalódott, mert a más fogyasztók vásárlásai (cashback) csak 0,5% -át tette ki a bevételeknek. Ennek következtében csak akkor lehet nagyobb összegű pénzt keresni a rendszerrel, ha új tagokat regisztrálunk nagyobb összegű csomagokkal. Mivel valódi vásárlás nem történik, ezért sok helyen a cég piramisjátéknak minősül, hiszen az új belépőkből fedezik a jutalékok kifizetését.

    Piramisjáték szervezése miatt büntették meg a Lyoness-t

    A Lyonesst piramis játéknak minősítették Lengyelországban

    A Lyoness bajba került Olaszországban, ezért 3.2 millió EUR büntették

    Forrás: Oroszországi Központi Bank

     

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest