A német állampolgárságú Harald Seiz az MLM-iparban leginkább arról ismert, hogy rengeteg embert vert át a Karatbars International révén.

    A Karatbars International 2011-ben indult arany sémájú piramisjátékként. A Karatbars International befektetőinek hónapokig tartó hitegetése után átálltak a kriptovaluta-csalásba és azt mondták a károsultaknak, hogy KaratGold Coin-ra (KBC) váltják a befektetéseiket. A KBC 2019. július 4-én indult el, de az indulása katasztrófa volt és a 100 KBC = 1 gramm aranyígéretet nem tartották be. Pár nap alatt a KBC árfolyama 62%-ot esett.

    2020-ban megjelent a „Gold Standard”, és ezzel együtt egy újabb token aminek a neve G999 volt. Szeptemberre ezek a tervek is meghiúsultak, majd Harald Seiz elkezdte népszerűsíteni a Freebayt és a V999-et, a G999 token melléktermékét.

    Harald Heit végül kivált a Karatbarsból, és 2020 vége felé elindította a G999 tokennel ellátott GSPartnerst. 2020 végére a Freebay is összeomlott.

    Seiz végül 2021 júniusában újra megjelent a Lifebase-szel. A Lifebase néhány hónap után összeomlott. 2021 decemberében Seiz e-mailt küldött a károsultaknak, amelyben a Karatbars International újraindítást ígérte. Ez soha nem történt meg!

    Végül 2022 augusztusában megjelent a MineBase.

    Noha úgy tűnik, Seiz az egyetlen felelőse a MineBase-nek, de az indulás azt sugallja, hogy orosz csalókkal dolgozik. 2023 közepén a MineBase még mindig dübörög és szedi az áldozatait.

    A MineBase egy kriptoponzi-séma, ezért ha ezzel keresnek meg legyél körül tekintő és tartsd távol magad tőlük ha nem akarsz nagy veszteséget elkönyvelni!

    A német származású Seiz valamikor Thaiföldre menekült az országból. Ez azután vált ismertté, hogy egy német bíróság néhány hónappal ezelőtt elfogatóparancsot adott ki és elrendelte Seiz letartóztatását.

    Kapcsolódó tartalom:

    Kevin Thompson: Kirpto + MLM = jogilag lehetetlen

    Értékpapírnak minősített 37 kriptót az amerikai Tőzsdefelügyelet – mit jelent ez az MLM cégekre nézve?

    Az FCA szigorú szabályokat vezet be az MLM kriptobefektetési rendszerekre

    Forrás: Behindmlm.com

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest