A Fülöp-szigeteki Értékpapír és Tőzsde Felügyelet figyelmeztetést adott ki a Crowd1 cégre és felszólította őket a tiltott pénzügyi tevékenység azonnali beszüntetésére.

    A Fülöp-szigeteki Értékpapír és Tőzsde Felügyelet hosszas vizsgálat után megállapította, hogy a CROWD1 ASIA PACIFIC INC. (CROWD1) nem rendelkezik megfelelő pénzügyi engedéllyel, ezért nem jogosult befektetést kérni az ügyfeleitől.

    CROWD1 szervezett egyéni és csoportos előadásokon arra ösztönzi az embereket, hogy magas pénzügyi nyereségért vagy hozamért fektessenek be a cégbe. Ezenkívül a cég terméke az online szerencsejáték használatát helyezi előtérbe és az ebből származó nyereség egy részét jutalék formában osztja ki. Tulajdonosi jogot is szerezhetünk, ha tagjává válunk a cégnek.

    A nyilvántartása szerint a CROWD1 ASIA PACIFIC INC. 2019. október 9-én került bejegyzésre a CS201917023 cégszám alatt. Az ilyen nyilvántartás ugyanakkor jogi személyiséget biztosít a társaság számára, de nem engedélyezi a társaság számára, hogy értékpapírokat bocsásson ki, értékesítsen vagy eladásra kínáljon a nyilvánosság számára, és üzleti tevékenységet végezzen.

    A nyilvánosságot tájékoztatjuk arról, hogy a CROWD1 ASIA PACIFIC INC. nem jogosult befektetéseket kérni az emberektől, mivel nem rendelkezik előzetes regisztrációval és / vagy engedéllyel értékpapírok eladására vagy befektetések értékesítésére az értékpapírok szabályozásáról szóló törvény (SRC) 8. szakaszában előírtak szerint.

    Azok, akik a CROWD1 vállalat termékeit eladóként, brókerként, kereskedőként vagy ügynökeként értékesítik vagy az emberek meggyőzésében részt vesznek az által, hogy a kínálják a terméket a rendszerbe történő befektetéshez, ideértve a befektetések felkutatását vagy a befektetők interneten keresztüli toborzását is, büntetőjogi felelősségre vonhatók az SRC 28. cikke alapján és legfeljebb ötmillió pesó (5 000 000 PHP) pénzbírsággal vagy huszonegy (21) év börtönbüntetéssel vagy mindkettővel számolhatnak az SRC 73. szakasza alapján (SEC vs. Oudine Santos, GR szám: 195542, 2014. március 19.).

    Tekintettel a tényekre, a nyilvánosságnak azt tanácsoljuk, hogy legyenek óvatosak, ha olyan személyekkel vagy személyek csoportjával találkoznak, akik befektetéseket kérnek a CROWD1 ASIA PACIFIC INC nevében.

    Ha bármilyen információval rendelkezik a vizsgált szervezet működésével kapcsolatban, kérjük, hívja a Végrehajtási és Befektetői Védelmi Osztályt (EIPD) a 8818-6047 telefonszámon vagy e-mailben az epd@sec.gov.ph címen, vagy keresse fel az EIPD-t a North Wing földszinti részén.

    Forrás: http://www.sec.gov.ph/wp-content/uploads/2020/04/2020Advisory_Crowd1-Asia-Pacific-Inc.04282020.pdf

    Crowd1 nyilatkozata a vizsgálattal kapcsolatban

    Jan Frostne a Crowd1 ázsiai-csendes-óceáni regionális igazgató kijelentette, hogy a:

    „A Crowd1 regisztrálva van a SEC-nél, amely jogi személyiséget biztosít számunkra, és működésünk teljes mértékben a megadott jogterületen belülre korlátozódik. A Crowd1 nem kínál semmilyen tulajdonjogot, és minden vásárlás a teljes pénzügyi veszteség kockázatával jár. Együttműködünk az eljárásokban, különös tekintettel az olyan magánszemélyek vagy csoportok azonosítására, akik tévesen adják meg a Crowd1-et, és arra buzdítják az embereket, hogy befektessenek vagy befektetéseket kérjenek másoktól.” azt is hozátette, hogy „Tájékoztatjuk a SEC-t termékeinkről és szolgáltatásainkról a félreértés kiküszöbölése érdekében.”

    Forrás: https://mindanaotimes.com.ph/2020/05/04/crowd1-sec-was-misinformed-for-raising-flag-on-entity/

    MLMfigyelő megjegyzés

    Szeretném felhívni a kedves MLMfigyelo.hu olvasóit, hogy messziről kerüljük el azt a céget, ahol kivétel nélkül csak olyan embereket találunk, akik már részt vettek több kétes eredetű átverés életében.

    Ha egy cég tulajdonosai vagy vezetői már nem az első és valószínűleg nem is az utolsó (addig amíg Magyarországon nem lépnek fel keményebben a hatóságok), a legalitás álcája mögé bújó céget/ terméket  magasztalnak az égik, hogy ez a következő csoda, amiből milliomos leszel, akkor ott valami nem stimmel.

    Az ilyen gátlástalan hazudozókat csak a saját maguk pénztárcájának a vastagsága érdekli, és ha egy cég 1-2 év után a süllyesztőbe köt ki, akkor mossák kezeiket, nem ők voltak a hibásak és máris a következő délibáb terméket hirdetik.

    Legyünk tájékozottak,  hiszen egy kis keresés után a fórumokban nagyon sok nevet megtalálunk, akiket érdemes messziről elkerülni!

    Kapcsolódó tartalom

    27 milliárd forintot lophattak el a FirstCoin kriptovaluta csaló magyar tulajdonosai

    A vád piramisjáték – 4 milliárd dollárnál többet fizettek be a OneCoinba

    Mark Scott bűnös, 50 évre ítélték el a OneCoin pénzek tisztára mosása miatt

    Konstantin Ignatovot a Onecoin vezetőjét, Ruja Ignatov testvérét Los Angelesben letartóztatták

     

     

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest