Ruja Ignatova „kriptokirálynő” szerdán felkerült Európa legkeresettebb bűnözők listájára, aki az elmúlt pár évben teljesen eltűnt, miután a OneCoin által több milliárd dollárral károsította meg a befektetőket.

    Ruja Ignatova 2014-ben indította útjára a OneCoint, és azt ígérte, hogy az egy „Bitcoin-gyilkos” érme lesz. A következő néhány évben 175 különböző ország befektetőitől gyűjtött pénzt. 2017-ben elkezdtek a hatóságok vizsgálódni és kezdett kiderülni, hogy a OneCoin egy Ponzi-játék, október 25.-én felszállt egy Athénba tartó járatra, és azóta nem tudja senki merre lehet.

    Az Europol, az Európai Unió Bűnüldözési Ügynöksége 5000 eurós jutalmat ajánl fel olyan információkért, amelyek Ignatova letartóztatásához vezethetnek, mert csalással vádolják a OneCoin befektetések gyűjtése miatt. Az eddigi információk azt a tényt mutatják, hogy az elejétől kezdve tudott a csalásról és tudatosan verte át az embereket.

    Az Europol körözési listát IDE KATTITNVA tekintheted meg.

    Amerikában folyamatosan tartanak a perek, ahol Mark Scott egykori OneCoin ügyvédet elítélték. Ruja Ignatova testvére Konstantin Ignatov bűnösnek vallotta magát csalásban és pénzmosásban, valamint Mark Scott ellen vallott. Ezeket a kapcsolódó tartalmakat itt éred el:

    Konstantin Ignatovot a Onecoin vezetőjét, Ruja Ignatov testvérét Los Angelesben letartóztatták

    A OneCoin-ban soha nem volt blokklánc | Konstantin Ignatov a tárgyalás végégi börtönben marad

    Mark Scott bűnös, 50 évre ítélték el a OneCoin pénzek tisztára mosása miatt

    Az Ír Jegybank munkatársai tanúvallomást tesznek a Onecoin piramis ügyében

    Szólj hozzá Facebookal

    Pin It on Pinterest